More

  Maşina ta Audi va chema ajutoare dacă ţi se va face rău la volan

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  La CES 2016, compania Audi şi-a făcut simţită prezenţa prin anunţarea unui proiect care constă în crearea unui manager personal care va monitoriza starea de sănătate al şoferului, denumit Audi Fit Driver.

  Sistemul Audi Fit Driver va asigura siguranţa în trafic atât a şoferului, cât şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier şi pietonal.

  Citeşte şi: BMW i8 Mirrorless la CES 2016: Adio unghi mort în trafic!

  Viziunea Audi, care stă la baza acestui proiect ambiţios, este ca şoferii să părăsească automobilul cu o stare mult mai linistită decât cea cu care s-au urcat la volan.

  Maşina este capabilă să monitorizeze starea de sănătate a şoferului. Motto-ul care caracterizează sistemul Audi Fit Driver este „my Audi cares for me” (Audi-ul meu are grijă de mine), iar acesta va deveni treptat un însoţitor de drum.

  Cum funcţionează Audi Fit Driver

  Proiectul Audi Fit Driver se concentrează pe bunăstarea şi pe sănătatea şoferului. O brăţară sau smartwatch monitorizează ritmul cardiac şi temperatura pielii.

  Aceste informaţii sunt suplimentate de datele senzorilor, cu care vehiculul este echipat, despre stilul de condus, ritmul de respiraţie şi informaţii relevante despre mediul înconjurător, cum ar fi condiţiile de trafic.

  Citeşte şi: Conceptul Volkswagen BUDD-e spune o poveste despre tehnologia viitorului

  Starea iniţială a şoferului, cum ar fi nivelul ridicat de stres sau oboseală, este dedusă din datele colectate. Prin urmare, diferite sisteme ale vehiculului se activează pentru a calma, revigora sau chiar pentru a proteja şoferul.

  Cum te ajută Audi Fit Driver

  Scopul sistemului Audi Fit Driver este de a oferi experienţa optimă de şofat, personalizată pentru fiecare şofer, în funcţie de starea în care se află, acesta putând oferi un masaj prin scaun, control al temperaturii, şi ajustarea iluminatului din interior.

  Capacitatea vehiculului de a reduce nivelul de stres al şoferului şi de a îmbunătăţi concentrarea este un element total nou. Din momentul în care este detectat un nivel mare de stres, Audi Fit Driver porneşte un video tutorial în care este prezentat modul optim pentru reglarea respiraţiei.

  Citeşte şi: Ford anunţă suportul Android Auto pentru vehiculele sale

  Într-o fază mai avansată a proiectului, Audi Fit Driver va încorpora sistemul de asistenţă în timpul şofatului, cât şi funcţii de pilotare a maşinii. În situaţii extreme, vehiculul va executa o oprire dirijată şi va lansa un apel de urgenţă prin sistemul eCall.

  Compania Audi a garantat că datele personale colectate nu vor fi distribuite fără consimţământul şoferilor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.