Bill Gates: „O simplă analiză a sângelui poate depista orice formă de cancer”

Mădălina Gănescu
- 11.01.2016, 12:06 în Cultura
0

SHARES

Cancerul, în diferitele sale forme, omoară milioane de oameni anual peste tot în lume. În America, este a doua cauză majoră a morţilor, după cele provocate de bolile de inimă.

Este o boală care se declanşează atunci când ceva nu funcţionează corespunzător în corpul uman, iar celulele încep să se înmulţească incontrolabil. Un factor cheie pentru a ajuta mai mult pacienţi să supravieţuiască acestei boli este găsirea unor noi modalităţi prin care boala să fie depistată mai devreme, pentru ca doctorii să o poată trata înainte să aibă timp să se extindă.

Depistarea cancerului în fază incipientă este o provocare incredibil de mare, dar o nouă metodă, printr-o simplă analiză de sânge, ar putea revoluţiona în totalitate tratamentele de cancer în doar câţiva ani de acum încolo.

Citeşte şi: Apple are de ales între 3 variante diferite de design pentru iPhone 7

Pe data de 10 ianuarie, compania Illumina a anunţat crearea unei noi companii care încearcă să inventeze un test de sânge care ar putea, sperăm, să depisteze toate formele de cancer în faze incipiente, ceva ce ar fi de real ajutor pentru cei care încearcă să depisteze boala înainte să fie prea dificil pentru a putea fi tratată.

Echipa din spatele acestui anunţ nu este prima care încearcă să schimbe ceva din acest punct de vedere, iar eforturile anterioare făcute de celelalte companii au fost criticate din cauza cercetărilor insuficiente din spatele proiectelor sau concentrarea prea mare asupra depistării şi prea puţin asupra modului în care boala poate fi tratată.

Crucial, această analiză de sânge nu există încă, iar în vreme ce cercetătorii vor lucra din răsputeri pentru a aduce conceput la un produs finit, nu înseamnă că acesta va şi avea cu adevărat succes.

Citeşte şi: Ford testează pe zăpadă maşinile care se conduc singure

Este un ţel curajos pentru că asta ar însemna că oricine ar putea adăuga un asemenea test la setul de analize anuale şi nu vor mai fi necesare analize suplimentare pentru depistarea cancerului la plămâni, la prostată sau orice alt tip de boală.

„Este extrem de clar că aceste molecule sunt în sânge”, precizează CEO-ul Illumina Jay Flatley. Proiectul este susţinut de al doilea cel mai bogat om din lume, potrivit clasamentului Forbes din 2015, Bill Gates, de Sutter Hill Ventures şi Bezos Expeditions şi se va numi Testul Grail.  

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!