More

  De ce primul tău născut trebuie să fie femeie

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cele mai recente statistici au demonstrat că fiicele cele mai mari au tendinţa să ajungă cel mai bine din familie, din punct de vedere al calificărilor.

  Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Essex, primul născut băiat este cu 13% mai puţin ambiţios în comparaţie cu primul născut fată.

  Dacă analizezi câţi fii au jucat roluri importante în cultură, îţi poţi imagina care este puterea pe care o au fiicele mai mari. Persoane precum Hillary Clinton şi Oprah Winfrey sunt primele născute, la fel ca multe alte femei puternice şi influente.

  Ştiinţa realizează acum că nu este nicio coincidenţă faptul că multe dintre cele mai împlinite femei au fost născute primele. Atât Beyonce, cât şi J.K. Rowling au fost născute cu ambiţii mari şi cu o dorinţă puternică pentru a-şi atinge ţelurile. Scientific American citează că fiicele cele mai mari au şanse să aibă succes într-un procent mult mai mare în comparaţie cu ceilalţi fraţi.

  Obţin mai mult fără prea mult efort

  Când ne uităm la câştigătorii premiului Nobel şi preşedinţii Statelor Unite ale Americii, jumătate din ei sunt primii născuţi în familiile lor. În vreme ce, bărbaţii sunt majoritari atunci când vine vorba despre acestea onoruri, reiese că fiicele cele mai mari sunt mai ambiţioase şi s-au realizat în alte domenii. Excelează la şcoală din punct de vedere al inteligenţei şi îşi urmează întotdeauna drumul pentru a realiza ceea ce îşi propun.

  Sunt oameni de ştiinţă de top

  Dacă este să luăm în considerare oamenii de ştiinţă femei care sunt suruori mai mari: Jane Goodall, Dr. Susan Greenfield şi Jocelyn Bell, acestea nu doar că sunt inteligente, ci sunt în topul ariei în cere îşi desfăşoară activitatea, sunt ambiţioase şi vor să realizeze lucruri pe care alţi oameni de ştiinţă nu le-ar face vreodată.

  Au sprijin financiar din partea părinţilor

  Unul dintre motivele atribuite fiicelor cele mai mari este energia pe care o primesc ca prim născut. În ciuda statusului profesional al părinţilor, primii născuţi au tendinţa cu 7% mai mult să continuie educaţia, decât fraţii sau suruorile mai mici. Lucrarea Sibling Configurations, Educational Aspiration and Attainment, care a urmat peste o mie de grupuri de fraţi, a demonstrat că sexul celui de-al doilea născut a făcut diferenţa atunci când a venit vorba de aspiraţii.

  Potrivit Forbes, sunt cele mai puternice femei

  Angela Merketl, Christine Lagarde, Sheryl Sandberg, împreună cu Oprah Winfrey şi Beyonce, sunt pe una dintre listele Forbes cu cele mai puternice femei din lume. Fiecare dintre ele este fiica cea mai mare din familie. Pentru a căpăta notorietate este nevoie de mai mult decât educaţie, este necesară ambiţia şi unitatea, pe care nu oricine poate să le deţină.

  Din punct de vedere statistic, au şanse mai mari să întâmpine succesul

  Un studiu al Feifei Bu de la Institutul de Cercetare Socială şi Economică de la Universitatea din Essex demonstrează că fiicele cele mai mari sunt statistic mai ambiţiase şi mai calificate decât fraţii mai mici. În zilele noastre, părinţii îşi tratează aproape egal copii, aşa încât succesul este atins în funcţie de alte avantaje.

  Studiile au arătat că, dacă a existat un decalaj mai mare de 4 ani între fraţi, nu ar fi existat o îmbunătăţire în calificarea educaţională a celui mai mic. Cu cât este mai mică diferenţa, cu atât este mai bine. Există mai multe explicaţii cu privire la motivul pentru care fiica mai mare ajunge la un nivel ridicat de realizare decât fraţii săi. Nu a fost dovedit ştiinţific încă, dar statisticile vorbesc de la sine.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.