Apple oferă detalii despre iVR, dispozitivul de realitate virtuală la care lucrează

Cristian Gănescu
- 22.01.2016, 17:05 în Gadgets
0

SHARES

Apple intră pe piaţa dispozitivelor de realitate virtuală, o piaţă pe cât de nouă, pe atât de saturată.

Apple s-a hotărât atace o piaţă unde sunt deja producători mari precum Oculus, Sony, HTC, Microsoft şi Samsung. Informaţia care indică mişcarea gigantului pe piaţa dispozitivelor de realitate virtuală a venit în urma angajărilor pe care compania le-a efectuat.

Publicaţia Forbes a relatat că Apple l-a angajat pe profesorul Doug Bowman. Acesta este un cercetător de top de la Virginia Tech, specializat pe realitatea virtuală.

Doug Bowman are o experienţă vastă în domeniul interfeţelor 3D, atât pentru realitatea augmentată, utilizată de Google Glass şi Microsoft Hololens, cât şi realitatea virtuală, folosită de HTC Vive şi Oculus Rift.

Profesorul se alătură unei echipe ai căror membri se vor ocupa strict de realitatea virtuală şi care va activa la sediul Apple.

iVR viitorul dispozitiv de realitate virtuală al companiei Apple

Apple a aplicat în trecut pentru obţinerea unor patente pentru dispozitive de realitate virtuală, dar până acum nu am văzut niciun dispozitiv care să fi rezultat în urma obţinerii patentelor necesare.

Cu toate acestea, noile angajări oferă un indiciu şi conferă o certitudine în ceea ce priveşte implicarea companiei Apple în dezvoltarea unui dispozitiv de realitate virtuală.

Nu este exclus să vedem un proiect asemănător celui dezvoltat de Samsung, prin dispozitivul Samsung Gear VR, care să funcţioneze cu viitorul iPhone 7, pentru a mai reduce din „handicapul” pe care Apple îl are faţă de rivalul său direct.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!