Apple ar putea anunţa primul declin al vânzărilor iPhone

Mădălina Gănescu
- 24.01.2016, 14:43 în Smart
0

SHARES

Comenzile tot mai mici către furnizorii Apple ar putea semnala prima scădere a vânzărilor iPhone.

Apple ar putea fi pe punctul de a anunţa primul declin de la lansarea primului produs flagship, care a avut loc în urmă cu aproximativ un deceniu.

Unii dintre principalii furnizori Apple din Asia se aşteaptă să scadă comenzile în acest trimestru, lucru ce indică aproape sigur o scădere a vânzărilor iPhone.

Directorii executivi din industrie spun că, ultimul iPhone lansat nu a avut suficient de multe funcţii în plus faţă de dispozitivul precedent, pentru a-i tenta pe utilizatori să aleagă modelul, iar profiturile generate, s-ar părea că nu sunt pe cursul cel bun.

Apple a anunţat marţi rezultatele lunii decembrie, dar a refuzat să comenteze zvonurile cu privire la vânzările iPhone. „Vizibilitatea este doar pentru o singură lună, iar cererea este chiar slabă”, a precizat directorul executiv al Largan Precision, Adam Lin, pentru Venture Beat.

Alţi furnizori spun că, Apple le-a dat comenzi cu o lună în avans, în loc să respecte termenul obişnuit de 3 luni de zile.

„Trebuie să fim foarte flexibili în ceea ce priveşte capacitatea”, spune unul dintre reprezentanţii executivi ai acestor firme, refuzând să facă publică denumirea companiei în ceea ce priveşte comenzile făcute de Apple. Apple a mai precizat anterior că datele de la lanţul de furnizori nu ilustrează situaţia reală a situaţiei vânzărilor.

Totuşi, TSMC, care creează o parte din procesoarele de pe iPhone-uri, a precizat că cererea pentru smartphone-urile high-end ar putea fi slabă, dacă este să ia în considerare prognoza primului trimestru, care ar putea scădea până la 11%. O astfel de scădere ar fi cel mai mare declin pentru TSMC din ultimii 7 ani, arată datele Reuters.

La începutul acestei luni, surse apropiate situaţiei au declarat pentru Reuters că Foxconn, care a asamblat majoritatea iPhone-urilor, a luat decizia de a reduce din numerele de ore de muncă, inclusiv zilele de vacanţă, care de regulă erau folosite pentru împachetare.

Analiştii spun că vânzările iPhone şi-ar putea reveni din a doua jumătate a anului 2016, atunci când compania va lansa cel mai probabil noi produse, printre care şi iPhone 7, dar cu competitori precum Samsung Electronics şi Huawei Technologies care dau tot ce au mai bun, unii furnizori nu sunt atât de siguri. VIA

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!