More

  Adblock Plus a depăşit 500 de milioane de descărcări

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Adblock Plus, cea mai cunoscută unealtă de blocare a reclamelor din mediul online, a anunţat vineri că a depăşit 500 de milioane de descărcări.

  Jumătate de miliard de descărcări au fost atinse după 10 ani de la lansarea serviciului. Este important de precizat că au fost făcute publice descărcările de către companie, nu şi numărul de utilizatori activi.

  Adblock Plus nu a împărtăşit o actualizarea a numărului de utilizatori activi pe care îi are. Potrivit celor mai recente cifre prezentate de companie, Adblock Plus are peste 50 de milioane de utilizatori activi, în vreme ce Adblock, o altă soluţie ad-block cunoscută, are peste 40 de milioane de utilizatori activi.

  Ambele unelte sunt disponibile pe mai multe platforme, lucru ce înseamnă că acestea sunt prezente pe un număr de dispozitive diferite.

  Adblock Plus a profitate de oportunitate pentru a dezvălui câteva informaţii interesante: Primul ad blocker a fost scris de un tip numit Henrik Aasted Sorensen. Nu a avut un succes foarte mare în afara cercurilor tehnologiei, iar în cele din urmă codul a fost ignorat şi uitat de câţiva dezvoltatori diferiţi. Nimeni nu s-a oprit la el cu adevărat până în 2006 când Wladimir Palant la rescris.

  „M-am gândit că aş putea îmbunătăţi rapid Adblock şi l-aş putea face suficient de bun încât să devină extensia #1 şi să temin cu ea”, a explicat Palant. „Nu a mers exact cum am sperat şi s-a dovedit că, cu astfel de proiecte întotdeauna este ceva de făcut. Au trecut 10 ani de atunci şi încă sunt ocupat cu asta.”

  Eyeo, compania germană din spatele software-ului Adblock Plus, a angajat 49 de persoane din 17 ţări diferite. Pentru a menţine unealta ad-blocking actuală, echipa ajută la iniţiativa Acceptable Ads, care blochează selectiv reclame.

  Lista a avut un impact interesant în industria de publicitate, deşi compania nu dezvăluie procentul de utilizatori. Totuşi, cu 50 de milioane de utilizatori pe desktop (Firefox, Chrome, Opera, Safari, IE) şi mobile (Android şi iOS), Adblock Plus are o arie suficient de mare, pe care industria de publicitate nu o poate ignora.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.