More

  Samsung se aşteaptă în 2016 la provocări pentru a menţine câştigurile

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Samsung a anunţat astăzi rezultatele financiare pentru al 4-lea trimestru, care s-a finalizat pe 31 decembrie 2015.

  Întâmpinând turbulenţe economice globale, inclusiv o scădere bruscă a preţurilor la petrol, câştigurile companiei au scăzut de la un trimestru la altul, fiind afectată piaţa componentelor prin scăderea preţului cipurilor DRAM şi a dispozitivelor LCD, cauzată de cererea globală slabă, înregistrată pe piaţa de IT şi PC-uri.

  Samsung se pregăteşte pentru un 2016 plin de provocări în dorinţă de a menţine câştigurile actuale. Din cauza unui mediu dificil şi a scăderii cererii pe piaţa IT, compania va depune eforturi pentru a îmbunătăţi performanţa în doua jumătate a anului, prin valorificarea cererii sezoniere puternice pentru produse promoţionale, dar şi prin sporirea gamei de produse.

  În ceea ce priveşte piaţa dispozitivelor mobile, compania se va concentra pe consolidarea software-ului său la un nivel competitiv, alături de coponentele hardware, serviciile şi produse portabile. Pentru piaţa de produse electronice de consum, Samsung intenţionează să fie lider în epoca Smart Home cu mai multe produse conectate la Internet of Things.

  Samsung a raportat veniturile pentru cel de-al 4-lea trimestru din 2015, cu un profit operaţional de 5,04 miliarde de dolari şi venituri globale de 44 miliarde de dolari.

  În ceea ce priveşte divizia de telefonie mobilă Samsung, compania raportează că cererea de smartphone-uri a scăzut în al 4-lea trimestru, în vreme ce tabletele au văzut o creştere mică. Profitul operaţional pentru divizia de telefonie mobilă a fost de 1.8 miliarde de dolari, cu venituri de 20.65 miliarde de dolari.

  În cele din urmă, Samsung prevede un an greu pentru divizia de dispozitive mobile. Compania spune că se aşteaptă la o creştere sigură a cifrelor în ceea ce priveşte smartphone-urile şi tabletele, în urma concurenţei mari şi a cererii scăzute.

  Mai exact, segmentul smartphone-urilor premium de la Samsung îşi propune să consolideze poziţia de lider pe piaţă şi să aducă o creştere cu ajutorul produselor diferenţiate şi inovatoare. Între timp, tabletele şi dispozitivele wearable sunt aşteptate să extindă contribuţia pe care o au la performan’a generală a afacerii, în vreme ce noile servicii precum Samsung Pay vor continua să se dezvolte. VIA

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.