More

  Alphabet devine cea mai valoroasă companie din lume

  Ziua de ieri a fost istorică pentru Alphabet. Majoritatea companiilor de tehnologie au anunţat în ultimele săptămâni rezultatele financiare pe anul 2015 şi se pare că Alphabet, compania mamă a Google, este şi ea pe listă.

  Ultimii ani au adus cu ei o creştere financiară nemaipomenită pentru companie, dar înainte să intrăm în detalii, ar trebui să clarificăm câteva aspecte.

  Acum că Google are o companie mamă, lucrurile merg ceva mai diferit când vine vorba de rezultatele financiare. Alpabet şi-a separat domeniile de activitate principale – Search, Maps, YouTube, Apps, Cloud, Ads, Commerce, Android, Chrome, Google Play şi vânzările hardware – de „escapadele curajoase” din alte domenii (Google Drone, Google Car, etc.).

  Când vorbim de domeniile principale de activitate ale Alphabet, facem referire la acestea în continuare la Google, compania pe care o ştim cu toţii şi o îndrăgim.

  În ceea ce priveşte veniturile înregistrate doar de Google, compania a înregistrat un venit de 74.5 miliarde de dolari, o creştere cu 13% faţă de anul precedent, ca de altfel şi un total de 23.42 de miliarde de dolari în ceea ce priveşte profitul pe un an.

  Compania a câştigat 21.33 miliarde de dolari în venituri în T4 2015, în creştere cu 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, cu un venit de 4.9 miliarde de dolari, în creştere cu 4.6 miliarde de dolari comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

  „Creşterea veniturilor în T4 reflectă impactul afacerii noastre, marcată de căutările pe mobil, cât şi YouTube şi reclamele online, toate fiind zone în care noi am investit ani la rând”, a declarat CFO Alpabet, Ruth Porat, împreună cu informaţiile financiare pe anul 2015 ale companiei.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here