More

  Google Chrome va bloca site-urile cu butoane false de download

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google, a anunţat pe blogul companiei, introducerea funcţiei „Safe Browsing„, care va proteja utilizatorii de practicile înşelătoare pe care unele site-uri le adoptă şi care pot determina infectarea calculatoarelor cu programe periculoase.

  Intenţia implementării funcţiei a fost anunţată încă din luna noiembrie, iar acum compania a anunţat activarea funcţiei pe browserul Google Chrome.

  Funcţia „Safe Browsing” va bloca toate site-urile care distribuie programe periculoase, cu scopul de a infecta dispozitivele şi a dezvălui informaţii personale despre posesor, cum ar fi conturi bancare, tranzacţii, etc.

  Funcţia nu se rezumă numai la site-urile care distribuie programe de tip malware, ci se extinde şi către site-urile care au conţinut înşelător, cum ar fi butoane de distribuire a conţinutului, care sunt, defapt, reclame.

  Prin urmare, Google a implementat noua politică de inginerie socială. Ingineria socială este un termen prin care se înțelege „arta de a influența, de a manipula și de a minți”. În acest sens, conţinutul încorporat, respectiv reclamele de pe o pagină web vor fi considerate inginerii sociale atunci când:

  – Imită sau se comportă ca un element ce transmite încredere, cum ar fi browserul pe care îl utilizezi sau chiar un site web;

  – Păcăleşte utilizatorii să folosească reclamele ca şi cum ar fi o entitate de încredere (cere date personale sau parole).

  Google a prezentat mai multe exemple de reclame înşelătoare, care imită conţinut:

  reclame

  Aceste butoane par a duce către un conţinut al site-ului, prin mimarea unui element al site-ului. De cele mai multe ori, acestea nu se pot distinge de elementele reale ale site-ului.

  Aceasta este lupta pe care Google are de gând să o poarte împotriva programelor periculoase şi a elementelor de inginerie socială. Google va perfecţiona continuu funcţia „Safe Browsing” pentru a asigura un mediu protejat, în care utilizatorul poate naviga fără să îi fie teamă de atacurile cibernetice.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.