More

  10 locuri din casa ta care sunt mai murdare decât vasul de toaletă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Întreabă orice persoană care este cel mai murdar loc din casa sa şi în cel mai scurt timp îţi va răspunde: baia. Ei bine, se pare că nu este chiar aşa!

  Pentru a identifica germenii dintr-o casă, NSF Internaţional a realizat un studiu şi a obţinut o serie de rezultate surprinzătoare.

  Se pare că, cea mai mare concentraţie de germeni nu este în baie, ci în bucătărie. Cel mai bun teren pentru înmulţirea bacteriilor trebuie să fie cald şi umed. Există mii de organisme microscopice (bacterii), care s-au răspândit peste tot. În aer, apă şi sol, ca de altfel şi în casa ta, dar mai ales în organismul tău.

  În afară de faptul că bacteriile sunt viruşi, acestea reprezintă zidul dintre viaţă şi moarte. Viruşii plutesc peste tot în aer, pot fi găsiţi în apă sau se pot odihni pe mânerul de la uşă, iar atunci când intră în contact cu un anumit organism, aceştia infectează celulele gazdei.

  În vreme ce multe organisme sunt inofensive, altele nu sunt atât de prietenoase şi îţi pun în pericol casa şi viaţa. Există multe locuri în care ar trebui să faci curat mai des decât de obicei. Citeşte mai departe şi află care sunt cele mai murdare puncte din casa ta şi cum poţi să scapi eficient de germeni.

  » Chiuveta de la bucătărie

  De vreme ce chiuveta de la bucătărie este mai mereu umedă şi stropită cu particule de mâncare uscată, aceasta creează terenul propice dezvoltării bacteriilor, precum Salmonela şi E.coli. S-ar putea ca în chiuveta de la bucătărie să existe mai multe bacterii decât în toaleta de la baie atunci când tragi apa. Asigură-te că ai curăţat corespunzător chiuveta după fiecare utilizare şi dezinfectează cu regularitate produsele pe care le foloseşti cel mai des în bucătărie, precum tocătorul, cuţitele pentru tăiat legumele şi carnea, robinetul sau aragazul.

  » Bureţii şi lavetele pentru spălat vase

  Unele dintre cele mai murdare obiecte din casa ta sunt cel mai probabil bureţii şi lavetele pentru spălat vase, pe care le foloseşti pentru a curăţa tigăile, oalele şi spatulele. Parcă nici nu îţi vine să crezi că aceste obiecte care par inofensive pot să te îmbolnăvească în cel mai scurt timp de E.coli. Aceste ustensile sunt mai mereu ude şi conţin particule de mâncare, exact ca cele din chiuvetă, astfel fiind terenul ideal pentru bacterii. Pentru a scăpa de bacteriile de pe buretele de vase, bagă-l în fiecare zi în cuptorul cu microunde pentru 2 minute la temperatură mare sau bagă-l în maşina de spălat vase. De asemenea, asigură-te că schimbi lunar bureţii de vase şi cu regularitate prosoapele de bucătărie.

  » Tocătorul

  O regulă recomandată de specialişti este să foloseşti câte un tocător de bucătărie pentru fiecare tip de mâncare, pentru a evita bacteriile precum salmonella, stafilococul auriu sau E-coli, care se transmit de regulă prin murdăria de pe tocător. Tocătorul din plastic poate fi curăţat cu uşurinţă în maşina de spălat vase, totuşi, bacteria o dată instalată, cu greu mai poate fi eradicată. Aşadar, spală întotdeauna tocătorul cu detergent de vase şi apă, apoi şterge-l cu un prosop uscat de bucătărie. Din când în când, nu ar fi o idee rea să îl speli cu sare kosher, oţet sau zeamă de lămâie.

  » Frigiderul

  Când vine vorba de depozitarea mâncării, ţine minte că este de evitat întotdeauna raftul de jos din frigider. Încearcă să ţii fiecare fel de mâncare într-un recipient închis ermetic, de preferat pe rafturile superioare, pentru că cele de jos conţin, de regulă, cele mai multe bacterii. Pentru a curăţa frigiderul, foloseşte un amestec din zeamă de lămâie şi bicarbonat, cel puţin o dată pe lună.

  » Robinetul de la chiuveta din baie

  Robinetul de la chiuveta din baie este unul dintre cele mai atinse zone din baie. Din acest motiv, acesta devine un teren propice pentru bacterii. În plus, trebuie să ţinem cont şi de faptul că întotdeauna acesta este umed din cauza aburilor sau a condensului din baie. Pentru a scăpa de această problemă, spală robinetul zilnic cu produse antibacteriene sau şerveţele umede dezinfectante.

  » Covorul de cauciuc din cadă

  Multe persoane optează pentru utilizara unui covor din cauciuc pentru a nu aluneca în cadă. De vreme ce sunt mereu umede, acestea sunt mediul ideal pentru dezvoltarea bacteriilor. De aceea, ţine cont că acesta face parte dintre cele mai contaminate cu bacterii obiecte din casa ta. Asigură-te că îl usuci pe cât de mult posibil şi îl speli în mod regulat.

  » Grătarul de pe aragaz

  De regulă, ne concentrăm pe suprafeţele mari atunci când facem curat şi uităm de detaliile precum cuptorul aragazului sau grătarul de pe aragaz. Este important să speli în mod regulat cuptorul de la aragaz şi grătarul de pe acesta cu produse de curăţat sau chiar cu produse antibacteriene.

  » Cada

  Cada este locul ideal pentru dezvoltarea bacteriilor, mucegaiului şi ciupercilor şi nu este de mirare că face parte din top 10 cele mai murdare locuri din casa ta. Există o modalitate simplă prin care poţi scăpa de germeni. Pur şi simplu, usucă cada după utilizare, apoi pulverizează pe toată suprafaţa ei clor şi lasă să acţioneze 10 minute, după care clăteşte bine şi spală din nou, dar de data aceasta cu dezinfectant.

  » Recipientul pentru periuţe de dinţi

  Îţi vine să crezi sau nu, vasul în care îţi ţii zi de zi periuţa de dinţi este plin de bacterii. Pe lângă cele pe care le iei din gură când te speli pe dinţi, în vas de adună bacterii de peste tot din baie. De aceea, recomandat este să utilizezi o protecţie din plastic pentru periuţa de dinţi şi să speli recipientul pentru periuţe cel puţin o dată pe săptămână cu dezinfectant, pentru a distruge germenii.

  » Blatul de bucătărie

  Poate că acesta pare curat, dar este plin de viruşi şi bacterii care sunt invizibile pentru ochiul uman, aşa că trebuie să te asiguri că este cu adevărat curat. Mai mult ca sigur, blatul de bucătărie din casa ta are ceva bacterii pe el sau chiar E.coli, motiv pentru care este cazul să foloseşti produse de curăţare antibacteriene sau oţet atunci când faci curat.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.