More

  A trăit până la 107 ani consumând zilnic 4 litri de …

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Dacă întrebi un doctor care este secretul unei vieţi sănătoase şi cât mai lungi, fără doar şi poate ţi se va recomanda să faci mult sport să mănânci cât mai multe produse naturale.

  Dar, dacă îl întrebi pe Manuel Decampo Lopez, cheia pentru el este vinul. Mai ales pentru că, tatăl său, un băutor înrăit de vin a trăit până la 107 ani.

  Tatăl lui Lopez, Antonio Docampo Garcia, născut într-un oraşel din nordul Spaniei, numit Ribadava, a deţinut toată viaţa sa propria vie. Potrivit lui Lopez, tatăl său consuma în medie 4 sticle de „vino rojo” (vin roşu) pe zi: două la prânz şi două la cină. Garcia este de părere că vinul l-a ajutat să se menţină sănătos până la vârsta de 107 de ani.

  După moartea tatălui său, Lopez a vorbit pentru un ziar local, La Voz de Galicia, despre viaţa tatălui său, cariera şi longevitatea sa surprinzătoare.

  Acesta a declarat că tatăl să era capabil să bea „o sticlă de un litru şi jumătate de vin dintr-o dată” şi a adăugat că „atunci când erau amândoi acasă, puteau da gata până la 200 de litri de vin pe lună”.

  Partea şi mai surprinzătoare este alta, potrivit lui Lopez, Garcia „nu a băut niciodată apă.”

  Desigur, vinul poate fi bun atunci când este consumat cu moderaţie, în mod special dacă este natural, fără chimicale, aşa cum era cel produs de Garcia la Bodehas Docampo, dar într-o oarecare măsură, 4 sticle de vin pe zi reprezintă mai degrabă un  „exces” decât „moderaţie”.

  De fapt, dacă nu ţii la alcool, vorba românului, 4 sticle de vin ar putea chiar să îţi provoace moartea sau să te bage în cel mai scurt timp în comă. Aşadar, nu putem fi cu toţii zei ai vinului şi nici nu putem urma reţeta lui Garcia pentru a ajunge la vârsta de 107 ani.

  Sursa: 1, 2

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.