More

  Twitter anunţă 5 priorităţi pentru anul 2016, după o stagnarea în 2015

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Numărul de utilizatori activi ai Twitter a eşuat să crească în ultimele 3 luni ale anului 2015, reţeaua socială a anunţat că lupta de supravieţuire continuă.

  Platforma de micro-blogging a folosit ultimul raport al câştigurilor financiare pentru a anunţa că utilizatorii activi lunar rămân la 320 de milioane, deşi analiştii au prezis că cifra va creşte la 323 de milioane în cel de-al 4-lea trimestru.

  În comparaţie, reţeaua socială rivală, Facebook, are peste 1.5 miliarde de utilizatori şi a anunţat recent rezultatele sale financiare. Totuşi, Twitter a raportat o creştere a veniturilor de 2 miliarde de dolari americani, cu mai mult de 50% în ultimul an.

  Vestea vine ca urmare a situaţiei în care directorul executiv Jack Dorsey a fost acuzat de utilizatori de înşelătorie, după negarea unui nou layout pentru timeline-ul Twitter, caracteristică care va începe să apară de săptămâna aceasta.

  Lipsa creşterii numărului de utilizatori a atras reţeaua socială într-o criză în ultimele luni, co-fondatorul Dorsey întorcându-se în cadrul companiei, iar în jur de 8% din personalul companiei fiind concediat.

  „Am văzut un declin în ceea ce priveşte numărul de utilizatori activi în trimestrul al 4-lea, dar am văzut deja o revenire la starea utilizatorilor activi din trimestrul al 3-lea”, este precizat în raportul Twitter. „Suntem încrezători că, cu o execuţie disciplinară, tendinţele de creştere vor continua în timp.”

  Analiştii sunt îngrijoraţi,totuşi, pentru viitorul site-ului. Walter Price, de la Allianz a precizat că: „Twitter este într-o criză şi ar putea intra în cimitirul internetului care este populat de multe alte proprietăţi mai mici care sunt folosite de utilizatori de oameni şi au valoare pentru aceştia, dar nu mai sunt companii în creştere.”

  Twitter a adăugat că are „5 priorităţi” pentru 2016, inclusiv o înţelegere cu aspecte „confuze” ale site-ului, cum ar fi modul în care utilizatorii pot răspunde la mesaje publicului direct, folosind normele existente pe site. Domeniile cheie de interes în anul în desfăşurare pentru compania Twitter sunt: îmbunătăţirea posibilităţilor de streaming video live, precum şi transformarea site-ului într-un spaţiu de comunicare mai sigur. VIA

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here