More

  Descoperirea undelor gravitaţionale: „Am avut dreptate!”, spune Stephen Hawking

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Descoperirea undelor gravitaţionale ar putea „revoluţiona astronomia”, a declarat Prof. Stephen Hawking în timpul în care felicita oamenii de ştiinţă pentru munca lor inovatoare.

  Cosmologul de top a spus că previziunea inovatoare a fost făcută de acesta în urmă cu 40 de ani la Universitatea din Cambridge. Acesta a declarat pentru BBC că: „Undele gravitaţionale furnizează o manieră complet nouă de a privi universul. Capacitatea de a le detecta (undele gravitaţionale) are potenţialul de a revoluţiona astronomia.”

  Descoperirea este prima direcţie spre sistem binar de gaură neagră şi prima observaţie a găurilor negre care fuzionează. Hawking, director de cercetare la Departamentul de Matematică Aplicată şi Fizică Teoretică de la Universitatea din Cambridge a declarat: „Proprietăţile observate în acest sistem este în concordanţă cu previziunile despre găurile negre pe care le-am făcut în 1970 aici, în Cambridge. Zona găurii negre finale este mai mare decât suma zonelor principalelor zone negre, aşa cum am prezis prin teorema zonei găurilor neagre.”

  Întrebat cu privire la diferenţele pe care le-ar putea sesiza oamenii de ştiinţă despre undele gravitaţionale, acesta a spus: „În afară de testarea relativităţii generale, am putea spera să vedem găurile negre în istoria universului. Am putea vedea, de asemenea, relicve ale universului recent în timpul Big Bang ca cele mai extreme energii posibile.”

  Prof. John Womersley, director executiv al Consiliului de Facilitate a Ştiinţei şi Tehnologiei a declarat că: „a durat 100 de ani şi munca combinată a sute de oameni de ştiinţă inteligenţi, ingineri şi matematicieni de pe Pământ pentru a dovedi că previziunile făcute de Albert Einstein sunt corecte şi arată că undele gravitaţionale există.

  Desigur, Einstein a fost întotdeauna <cel mai inteligent om din încăpere>. Rezultatele de astăzi ne reamintesc cât de importantă este contribuţia Marii Britanii la modul în care lumea priveşte ştiinţa. Cu siguranţă, mi-ar plăcea să cred că cei dintre cei mai deştepţi oameni de pe Pământ trăiesc şi locuiesc acum în Marea Britanie.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here