More

  Cel mai ieftin smartphone din lume costă 16 lei

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Conform ultimelor statistici, piaţa dispozitivelor mobile ajunge la saturaţie, iar vânzările vor stagna. Care ar fi soluţia pentru a vinde mai mult? Simplu: un dispozitiv foarte ieftin, de numai 4 dolari.

  Cu siguranţă, soluţia pentru a vinde şi mai mult nu mai poate veni de la ţările dezvoltate, mari consumatoare de tehnologie, ci de la pieţele emergente, pe care marile companii insistă tot mai mult. Totul a ajuns la o „tehnologizare cu forţa”.

  Producătorul indian „Ringing Bells” a lansat cel mai ieftin smartphone din lume: Freedom 251. Este vorba de un dispozitiv care rulează Android Lollipop 5.1, la un preţ de numai 4 dolari.

  Freedom 251 are tehnologie 3G, un display de 4 inci cu o rezoluţie de 960×540 pixeli. Procesorul este un quad-core de 1,3 GHz, memoria RAM este de 1GB, iar capacitatea de stocare este de 8GB. Smartphone-ul este echipat şi cu un slot pentru card microSD de până la 32GB.

  Este evident că nu ne putem aştepta la o performanţă ridicată de la camera foto. Camera principală are 3,2 megapixeli, iar camera de selfie are numai 0,3 megapixeli. Bateria dispozitivului are o capacitate de 1450 mAh.

  Cu toate că specificaţiile sunt modeste, preţul este unul foarte mic, chiar şi pentru asemenea specificaţii.

  Compania a declarat că a primit un sprijin foarte mare din partea guvernului indian, rămâne de văzut care va fi evoluţia dispozitivului pe piaţă, respectiv cum va fi primit de către utilizatori.

  Cei care doresc să rezerve un astfel de dispozitiv o pot face începând cu data de 18 februarie, iar livrările vor porni la sfârşitul lunii iunie. Dacă dispozitivul va avea succes, este posibil să îl vedem şi pe piaţa din China. Pentru piaţa din România nu avem momentan nicio informaţie, dar cine ştie?

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.