More

  Un precedent periculos: Apple este obligată să deblocheze iPhone-ul unui terorist

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Apple a primit un ordin din partea unui magistrat să ajute FBI să deblocheze un iPhone folosit de unul dintre puşcaşii implicaţi în atacurile din San Bernadino în luna decembrie, anul trecut.

  Ordinul emis marţi cere Apple să dezactiveze funcţia de securitate implementată, care duce la ştergerea memoriei după 10 încercări nereuşite de deblocare.

  Acest lucru va permite FBI să evite forţa brutală, încercând milioane de combinaţii de parole, fără să rişte să piardă din date.

  În 2 decembrie 2015, Syed Farook împreună cu soţia sa au ucis 14 persoane într-o clinică din California. Deşi FBI a intat în posesia iPhone-ului deţinut de bărbatul atacator, Apple a refuzat să ia parte la dezvăluirea de informaţii confidenţiale, până în prezent.

  Apple nu va fi nevoită să modifice criptarea telefonului, însă va fi nevoită să ajute la descoperirea parolei utilizate.

  Tim Cook, CEO-ul Apple a ţinut să trasmită un mesaj oficial tuturor clienţilor prin intermediul site-ului Apple, precizând că guvernul SUA a cerut ca Apple să facă un pas fără precedent, care ameninţă siguranţa clienţilor.

  Deşi Apple s-a opus acestui ordin, nu poate să încalce limitele legii, dar solicită o discuţie publică, ca de altfel şi să se înţeleagă pericolul la care cetăţenii, utilizatori de iPhone, sunt expuşi.

  „Am fost şocaţi şi mâniaţi de actul terorist de la San Bernardino din decembrie. Plângem pierderea de vieţi omeneşti şi vrem dreptate pentru cei a căror vieţi au fost afectate. FBI ne-a cerut să ajutăm în zilele de după atac şi am lucrat din greu pentru a susţine eforturile guvernului pentru a rezolva această teribilă crimă. Nu avem nicio simpatie pentru terorişti”, se arată în comunicatul oficial.

  Mai multe informaţii cu privire la poziţia oficială a Apple găsiţi pe website-ul companiei, la apple.com.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.