More

  Review iHunt X200: Un smartphone pentru profesionistul din tine

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Telefoanele mobile rezistente sunt la mare căutare în zilele noastre, iar dacă acestea sunt chiar smartphone-uri, este şi mai bine pentru utilizatori, care au posibilitatea să se menţină la curent cu tot ce se întâmplă în mediul online, cât timp au o conexiune sigură la internet.

  iHunt.ro ne-a pus la dispoziţie modelul X200 pentru testare, iar experienţa de utilizare a fost cât se poate de surprinzătoare. Nu în fiecare zi ai ocazia să utilizezi un smartphone rezistent, care să îţi satisfacă toate nevoile de comunicare, fie că vorbim de apeluri, mesaje sau comunicarea prin Facebook Messenger, Skype sau WhatsApp.

  Design şi rezistenţă iHunt X200

  Majoritatea smartphone-urilor mid-range aflate la această oră pe piaţă au un design plăsticos şi display-urile sunt nu foarte rezistente. iHunt X200 este un smartphone care se adresează profesioniştilor, iar aşa cum veţi putea observa din imagini, designul său este unul cât se poate de „zdravăn”, dispozitivul având o ramă din aliaj (aluminiu), utilizată în industria aerospaţială şi alte domenii high-tech, care îţi protejează marginile telefonului, indiferent de câte ori „dai cu el de pământ”.

  20160222_095141

  Desigur, nu am testat smartphone-ul din punct de vedere al rezistenţei la şocuri, ci mai degrabă am vrut să văd ce poate să îmi ofere din punct de vedere al experienţei de utilizare (e-mail, mesaje, apeluri, social media, etc.). Categoric, dat fiind faptul că dispozitivul este destul de greu (are 207 g), producătorul ne asigură că aliajul care îl protejează este rezistent la şocuri, iar cauciucul negru antiderapant nu doar că te ajută să nu scapi telefonul din mână în anumite situaţii, ci îţi asigură chiar un aspect de epocă prin gravaţiile de pe el.

  Printre telefoanele pe care le folosesc zilnic se numără şi Samsung Galaxy S4, un dispozitiv lansat de Samsung acum două generaţii, dar care mă mulţumeşte din anumite puncte de vedere. Am adus vorba de telefonul personal, pentru că trebuie să precizez faptul că iHunt X200 este fără doar şi poate un telefon care poate concura cu S4. Spun asta pentru că, deşi l-am înlocuit pentru o perioadă de doar două săptămâni, aproape că nu i-am simţit lipsa.

  20160222_094935

  20160205_142038

  Dacă este să precizez o diferenţă care „se simte” între cele două dispozitive, aceasta ar fi greutatea, dar dat fiind faptul că pentru S4 utilizez o carcasă de protecţie, care schimbă designul telefonului radical, în cazul iHunt X200 nu mai este nevoie de aşa ceva, pentru că telefonul are încorporat tot ce este necesar din punct de vedere al protecţiei, aşa că putem spune că „o mână spală pe alta”.

  Specificaţii iHunt X200

  Vorbim despre un smartphone dual SIM, care oferă comunicare 2G/3G/4G şi în care poţi utiliza fără probleme atât SIM normal, cât şi microSIM. Touchscreen-ul este destul de responsive, singura mea problemă este atunci când am degetele umede, iar suprafaţa display-ului se simte uşor „făinoasă”. Dispozitivul utilizează un procesor Quad-Core MTK6735 (64-bit), cu o frecvenţă de 1 GHz şi rulează sistemul de operare Android 5.1 Lollipop.

  Dimensiunile iHunt X200 sunt 147.6 x 76.5 x 12.5, iar dispozitivul conceput special pentru profesionişti oferă expansiune microSD de până la 32 GB, are 2GB de RAM şi 16 GB memorie internă. Display-ul este IPS by LG, cu rezoluţie 1280 x 720 şi are o diagonală de 5 inchi. Ecranul este protejat cu sticlă pentru a garanta rezistenţa la zgârieturi. Telefonul se încarcă cu un cablu microUSB, ceea ce înseamnă că nu vei avea probleme dacă îţi uiţi vreodată cablu de alimentare acasă, pentru că orice prieten va putea să îţi sară în ajutor.

  Aşa cum poţi observa în imaginile de mai jos, butonul de pornire este pe partea dreaptă, iar cele de volum pe partea stângă. Acestea se simt cu uşurinţă şi răspuns imediat la fiecare comandă.

  2

  1

  Partea cea mai frumoasă a acestui smartphone, pe lângă cea legată de rezistenţa la şocuri şi design, este rezistenţa bateriei. Vorbim despre un telefon destul de greu în comparaţie cu ceea ce ne oferă competiţia, dar bateria este pur şi simplu ceea ce mulţumeşte fără doar şi poate orice utilizator. Mai exact, dispozitivul are o baterie de 3500 mAh, pe care nu am reîncărcat-o pe durata a două săptămâni decât de 4 ori, iar eu chiar fac parte din categoria persoanelor care stau cu internetul pornit non-stop.

  Cameră iHunt X200

  Camera principală a dispozitivului are 13 MP, iar cea frontală are 5 MP. Camera foto din faţă de 5MP este perfectă pentru selfie şi apeluri video, fiind echipată cu unghiuri de vizualizare largi. Printre caracteristici regăsim: Autofocus, Touch Focus, Continous Shooting, Digital Zoom, Panorama, HDR şi Bliţ integrat. Nu vorbim despre o cameră care să ne ofere cele mai tari imagini în condiţii de lumină scăzută, dar să fim serioşi, nici măcar iPhone 6 de la Apple nu ne satisface aceste nevoi. În schimb, fotografiile realizate pe timp de zi au ieşit mai tari decât mi-aş fi dorit.

  20160222_095113

  În final, recomand acest tip de smartphone, iHunt X200, oricărui bărbat care se defineşte prin a fi un profesionist, fie că ne referim la ingineri, vânători sau cei care asigură siguranţa cetăţenilor zi de zi. Dacă obişnuieşti să scapi destul de des telefonul din mână, ai schimbat până acum display-ul smartphone-ului de câteva ori sau ţi se pare un chin să ai mereu grijă de telefonul personal, cel mai probabil faci parte din categoria persoanelor care au nevoie neapărat de un iHunt X200.

  iHunt X200 este disponibil pe iHunt.ro la preţul de 850 lei, redus de la 1,299 lei.

  20160205_141944

  Dacă nu eşti un fan al smartphone-urilor, dar ai nevoie de un telefon foarte rezistent, atât la şocuri, cât şi la apă, praf şi nu numai, iHunt îţi oferă o gamă largă de telefoane, între care recomandăm iHunt i1, pe care l-am achiziţionat deja pentru tatăl meu, în vârstă de 53 de ani, persoană foarte activă, care lucrează cu ceea ce profesioniştii numesc „scule profesionale”. Tata s-a dovedit a fi un duşman cu diplomă al smartphone-urilor, motiv pentru care un telefon dual SIM cu o carcasă ultra rezistentă la lovituri, apă şi praf, a fost alegerea ideală.

  20160205_142004

  20160205_142234 20160205_142253 20160205_142310

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.