More

  Bill Gates spune că Apple ar trebui să deblocheze iPhone-ul din cazul San Bernardino

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Industria tech sprijină în general Apple în lupta sa împotriva cererii FBI de deblocare a iPhone-ului celui care a tras cu arma la San Bernardino, dar un nume mare este de partea FBI: Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates.

  „Acesta este un caz special în care guvernul cere acces la informaţii. Aceştia nu cer informaţii pentru o chestiune generală, ci cer pentru un caz particular”, declară Gates pentru Financial Times, nefiind de acord cu CEO-ul Apple, Tim Cook, care spune că cererea FBI ar crea o portiţă prin spate pentru iPhone.

  Un precedent periculos: Apple este obligată să deblocheze iPhone-ul unui terorist

  „Obţinerea informaţiilor de la companiile de telefonie mobilă nu trebuie să fie diferită faţă de obţinerea de informaţii bancare. Să spunem că banca a legat o fundă în jurul hard-ului şi spune <nu mă pune să tai panglica asta pentru că mă vei determina să o tai de mai multe ori>.”

  „Sper să avem această dezbatere pentru ca protecţia să fie construită şi astfel oamenii să nu aibă de ce să se teamă – iar asta va fi în fiecare ţară – decât să spunem că este mai bine că guvernul nu are acces la nicio astfel de informaţie”, continuă acesta, considerând că sunt momente în care guvernul trebuie să aibă acces la asemenea date.

  Compania formată de Bill Gates a semnat acordul care vine în sprijinul Apple, împreună cu directorii generali de la Google, Facebook, Twitter şi alţii, deşi CEO-ul Microsoft Satya Nadella nu a comentat încă nimic, în afară de o scurtă declaraţie ce vine în sprijinul Apple.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.