More

  Franţa cere Google să îşi plătească toate taxele şi impozitele restante

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În ultimii 2 ani de zile, gigantul Google este urmărit de autorităţile franceze pentru evaziune fiscală.

  Nu este pentru prima dată când Google are probleme cu privire la „tehnicile agresive de optimizare fiscală” pentru a reduce impozitele plătite. În Franţa, Google a plătit în 2014 impozite de circa 5 milioane de euro, în condiţiile în care, la nivel mondial, Google a declarat un profit net de 14,4 miliarde de dolari.

  Sundar Pichai, CEO-ul Google, se află la Paris unde se va întâlni miercuri seara cu ministrul francez al Economiei, Emmanuel Macron.

  Michel Sapin, ministrul francez de Finanţe, a exclus posibilitatea ca Franţa să ajungă la un acord cu Google cu privire la valoarea arieratelor fiscale, la începutul acestei luni, aşa cum a făcut guvernul britanic, precizând că în cazul Franţei sumele sunt mult mai mari decât suma prevăzută în acordul cu autorităţile britanice. În Marea Britanie, Google a acceptat deja să plătească 171 de milioane de euro pentru a-şi acoperi taxele neplătite în ultimii 10 ani.

  Franţa şi Marea Britanie au probleme de mult timp de modul cu modul în care Google, Yahoo! şi alte companii mari din industria IT generează profituri mari în ţările lor, dar au domiciliul fiscal în ţări precum Irlanda, unde impozitele pe companii sunt mult mai mici.

  „Pur şi simplu este inacceptabil ca Google, care face profit de aproximativ 1 miliard de euro în Franţa, să nu îşi plătească taxele”, spune Stéphane Richard, CEO Orange, principalul operator de telefonie mobilă din Franţa.

  Google nu a comentat informaţiile atunci când a fost contactată de Le Figaro, dar a ţinut să precizeze că respectă normele fiscale din toate ţările unde îşi desfăşoară activitatea. VIA, VIA 1

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.