Cum fierbi CORECT ouăle: Ghidul tău minut cu minut

NoobZ
de - acum 2 ani în Cultura

Multe persoane sunt de părere că este o joacă de copil să fierb un ou dar s-a dovedit în nenumărate rânduri că această activitate are diferite grade de dificultate.

Spre exemplu, unele persoane preferă ouăle fierte mai puţin, care prezintă un gălbenuş moale, în vreme ce alte persoane nici nu vor să audă de alte tipuri de ouă decât cele tari.

Iată ghidul care te ajută să fierbi ouăle exact atât de mult cât îţi doreşti.

5 minute – pentru momentele când îţi doreşti să consumi oăle fierte cu mămăligă. În acest interval de timp, ouăle vor fierbe ceva mai puţin şi vor rămâne moi. Nu multe persoane preferă totuşi aceste tipuri de ouă fierte.

5minute

6 minute – obţii un ou fiert nici moale, nici tare, cu gălbenuşul uşor cremos şi albuşul mai zemos.

6 min

8 minute – este timpul de fierbere ideal pentru ouăle preparate mediu. Mai exact, compoziţia oului este ceva mai tare, dar merge de minute cu brânză rasă şi mămăligă.

8 min

10 minute – dacă vrei să prepari un ou fiert tare, pe care să îl consumi în salate sau să îl vopseşti de Paşte, atunci timpul ideal de fierbere este acesta.

10 min

11 minute – atunci când fierbi ouăle într-un interval de timp mai mare de 10 minute, trebuie să fii atent pentru că există pericolul ca acestea să se înverzească. De asemenea, acestea încep să aibă albuşul mai crocant, aşa că depinde de preferinţele de consum.

11 min

* Ouăle se introduc în apă abia după ce aceasta începe să fiarbă.

Pont: Dacă vrei ca ouăle să nu se crape în timpul fierberii, spală coaja ouălor cu zeamă de lămâie înainte să le introduci în apă. Astfel, aciditatea de la zeama de lămâie protejează coaja ouălor în timpul fierberii. În plus, îţi va fi mult mai uşor să le curăţi atunci când sunt gata de mâncat.

Sperăm că ţi-a fost de folos ghidul de fiert ouă. Dacă da, atunci dă-l mai departe şi prietenilor tăi!

Comentarii

comentarii

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ