More

  Paharele de unică folosinţă au fost interzise într-un oraş din Germania

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Există o statistică potrivit căreia, dacă aduni paharele de unică folosinţă vândute de Keurig într-un singur an şi le pui cap la cap, vor fi suficiente cât să înconjoare Pământul de 12 ori.

  Partea cea mai rea este că aceste pahare mici de unică folosinţă sunt create dintr-un amestec de plastic şi aluminiu, ceea ce înseamnă că nu pot fi recliclate corespunzător.

  Potrivit Science Alert, oraşul german Hamburg a devenit primul din lume care a interzis utilizarea acestui tip de pahare de unică folosinţă în toate instituţiile gestionate de guvern.

  „Aceste produse provocă un consum inutil de resurse şi generează deşeuri care nu pot fi reciclate şi de multe ori conţin poluanţi din aluminiu. Cupele nu pot fi reciclate cu uşurinţă, deoarece acestea sunt de multe ori realizate dintr-un amestec de plastic şi aluminiu”, a declarat Jan Dube, de la Departamentul de Mediu şi Energie din Hamburg.

  În 2014, producătorul major de pahare Keurig a vândut aproape 9,8 miliarde de ambalaje şi doar 5% dintre acestea au fost reciclabile. Compania s-a angajat ca până în 2020 să creeze o versiune complet reciclabilă de ambalaje de unică folosinţă, însă experţii nu sunt siguri dacă acest proiect este cu adevărat posibil.

  „Indiferent ce spun despre reciclare, aceste lucruri nu vor fi niciodată reciclabile”, a declarat John Sylvan, fondator al Keurig şi inventator al K-cup, pentru James Hamblin la The Atlantic. „Uneori mă simt vinovat că le-am creat.”

  În prezent, aproximativ 13% din populaţia Germaniei consumă zilnic cafea din pahare de unică folosinţă, iar în SUA, procentul de companii producătoare de ambalaje a crescut de la 15 la 25% între anii 2014 şi 2015. Îngrijorător este faptul că oamenii continuă să le folosească chiar dacă au cunoştinţe despre daunele acestora.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.