More

  Cum îţi dai seama că e momentul să schimbi perna pe care dormi

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Dacă vrei să ai un stil de viaţă sănătos şi somnul din timpul nopţii să fie unul odihnitor, după care să te trezeşti revitalizat şi capabil să dobori munţi, atunci ar trebui să afli ce au de spus specialiştii despre perna pe care pui capul seară de seară.

  Ai idee cât de des este recomandat să îţi schimbi perna pe care dormi? National Sleep Foundation spune că, indicat este să schimbi perna o dată la doi ani.

  Totuşi, important nu este să ţii cont de cât timp a trecut de când ai schimbat ultima dată perna, ci de cum te simţi dimineaţa, după o noapte de 8 ore de somn, cât recomandă specialiştii că este bine să dormi.

  Dr. Harvinder Sandhu, un chirurg ortoped de la Spitalul de Chirurgie Specială din New York, precizează că 1 din 5 persoane se trezesc pe timpul nopţii pentru că nu au o poziţie de somn confortabilă. Uneori, acest disconfort este provocat chiar de perna pe care dorm.

  Sandhu a citat un studiu publicat în Journal of Pain Research, în care participanţii au testat perne din poliester, spumă normală, spumă cu memorie, pene şi latex. Persoanele care au dormit pe perne mai moi s-au trezit cu dureri de cap, gât şi mâini, în vreme ce respondenţii care au dormit pe perne din latex au experimentat mai puţin disconfort.

  „Acest lucru sugerează că perna care se simte cel mai bine la atingere s-ar putea să nu ofere cea mai bună experienţă de somn”, spune Sandhu. „Pernele mai ferme sunt de fapt mai bune.”

  Aşadar, deşi se spune că este bine să îţi schimbi perna o dată la 2 ani de zile, se pare că specialiştii recomandă să o schimbi de îndată ce aceasta „îşi pierde din fermitate”. În plus, este bine să fii atent la modul în care te simţi atunci când te trezeşti dimineaţa, dacă ai dureri de cap, gât sau dacă în timpul zilei te simţi obosit, pentru că acestea ar putea fi semne că a venit momentul să înlocuieşti perna.

  Tu la cât timp îţi shimbi perna pe care dormi noaptea?

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.