More

  Cu Enel E-Light ai factura lunară la lumină cu 6% mai mică

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Companiile de furnizare ale Enel au lansat recent E-Light, primul pachet de furnizare a energiei electrice, dedicat în special clientului familiarizat cu segmentul digital și comunicarea online. Pachetul E-Light este disponibil la nivel național.

  E-Light are o structură simplă și transparentă, cu un abonament în valoare de 0,1 lei / zi / loc de consum, indiferent de volumul de energie consumată, plus un preț al energiei electrice de 0,162 lei / kWh (162 lei / MWh), care este constant timp de doi ani de la semnarea contractului. La acest preț, se adaugă tarifele reglementate de către ANRE – servicii de transport, sistem și distribuție, cogenerare, certificate verzi, accize și TVA.

  Pentru a avea acces la oferta E-Light, clienții trebuie să activeze debitul direct și factura electronică, precum și să utilizeze platforma web MyEnel drept principalul serviciu de asistență pentru clienți. Există, de asemenea, o linie dedicată gratuită – 0800 07 07 01, pentru clienții de pe piața liberă.

  Astfel, pentru un consum lunar de 100 kWh, factura lunară a unui client cu abonamentul E-Light este cu 6%* mai mică decât cea a unui client de pe piața reglementată cu „Monom cu rezervare” (zona Muntenia), cea mai uzuală ofertă de pe piață reglementată, disponibilă în întreaga țară. Odată cu creșterea procentajului CPC din tariful reglementat, această diferență va evolua în beneficiul clientului.

  E-Light marchează un nou pas făcut de către Enel în vederea digitalizării pe piața românească, după ce a fost prima companie de electricitate care a lansat factura electronică la nivel local, a lansat o aplicație mobilă pentru clienți și a implementat unități de tip self-care. Mai mult decât atât, ca parte a procesului de digitalizare, Enel lucrează în mod constant pentru a simplifica procedurile și pentru a oferi alternative practice, facile, clienților săi. De asemenea, compania se concentrează pe îmbunătățirea parcursului clientui în procesul de contractare și oferirea de alternative digitale în locul canalelor tradiționale de contact.

  Oferta este valabilă până la 31 mai 2016, doar pentru consumatorii casnici. Mai multe informații despre E-Light sunt disponibile aici.

  Comparatia include toate costurile din factura si toate taxele, cu exceptia taxei Radio-TV, care are o valoare fixa.

  *Comparatia include toate costurile din factura şi toate taxele, cu exceptia taxei Radio-TV, care are o valoare fixa.

  Tariful monom cu rezervare (CR)

  » Reprezintă cea mai comodă opţiune pentru client, pentru că îi permite orice variaţie de consum pe durata zilei şi nu îl obligă la o limitare a consumului lunar; este un tarif nerestrictiv, neexistând riscuri datorate neîncadrării în condiţiile impuse de celelalte tipuri de tarife.

  » Tariful are două componente: componenta de rezervare şi componenta de energie.

  » Valoarea componentei de rezervare se calculează ca produs dintre prețul de rezervare corespunzător tarifului reglementat (CR), procentul de de achiziție din piața reglementată corespunzător etapei de eliminare a tarifelor reglementate la clienții casnici și numărul de zile din perioada de facturare.

  » Valoarea componentei de energie se calculează ca sumă dintre:

  – produsul dintre prețul de energie corespunzător tarifului reglementat (CR), procentul de achiziție din piața reglementată corespunzător etapei de eliminare a tarifelor reglementate la clienții casnici și cantitatea totală de energie electrică consumată în perioada de facturare;

  – produsul dintre tariful CPC (componenta de piață concurențială), procentul de achiziție din piața concurențială, corespunzător etapei de eliminare a tarifelor reglementate la clienții casnici și cantitatea totală de energie electrică consumată în perioada de facturare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.