More

  Cum realizezi portrete perfecte folosind un model cu ochii deschişi la culoare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Maja Topčagić, un fotograf şi retuşier  în vârstă de 25 de ani din Sarajevo, Bosnia-Herzegovina, a dezvoltat o pasiune pentru fotografierea persoanelor cu părul roşcat şi ochii albaştri.

  „Statistic  vorbind, doar aproximativ 1% din populaţia lumii are combinaţia de ochi albastri cu păr roşu”, spune Topčagić. Pe website-ul personal, aceasta prezintă unele dintre cele mai frumoase fotografii pe care a reuşit să le obţină cu astfel de subiecţi. „Am pornit proiectul în urmă cu aproximativ un an de zile şi în fiecare lună colecţia creşte”, a mai adaugat artista, care are, de asemenea, ochii albaştri şi uneori se vopseşte roşcată.

  Pentru a obţine aceste portrete fotografice nemaipomenite, Maja Topčagić utilizează lumina ambientală a zilei, dimineaţa devreme sau seara la apusul soarelui. Pentru fotografia de mai sus, lumina apusului a ajutat artista să accentueze culoarea portocalie a părului modelului, ca de altfel şi pistruii acesteia, iar pentru că era difuză, lumina nu a creat umbre pe faţa tinerei. Din anumite puncte de vedere, am putea spune că, lumina apusului este perfectă pentru realizarea portretelor.

  Totuşi, aceasta are şi anumite dezavantaje. Spre exemplu, tinde să închidă nuanţa ochilor. Pentru a nu se întâmpla asta, Maja Topčagić foloseşte un reflector poziţionat pe faţa modelului, pentru a oferi strălucire de calitate luminii şi pentru a accentua culoarea albastră a ochilor: „Deşi modelul avea ochii mari, de un albastru strălucitor, reflectorul a fost necesar pentru a păstra nuanţele în direcţia potrivită”, a precizat Maja.

  Vrei să realizezi un portret asemănător? „Alege înţelept partea zilei în care vrei să realizezi fotografia”, spune Topčagić. „Urmăreşte cea mai frumoasă lumină. Răsăritul şi apusul vor funcţiona aproape întotdeauna. Alege un model care să meargă cu tine şi experimentează fotografia din mai multe unghiuri.”

  Atunci când realizează portretele, artista ia un model, îl întinde pe spate şi îl pozează de sus. Strategia îi permite să aşeze părul aşa cum consideră de cuviinţă şi mai ales, să blocheze lumina directă a soarelui.

  diagram_0

  Sursa

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.