Primul atac ransomware din lume dezvoltat pentru OS X

Octavian Muche
de - acum 2 ani în Aplicaţii

Compania de securitate informatică Palo Alto Networks a declarat într-o postare pe blog că a găsit un pachet ransomware într-o aplicație pentru Mac cunoscută. Se presupune că, ar fi prima piesă malware din lume dezvoltată pentru OS X.

Compania a remarcat că pachetul ransomware se numește „KeRanger„ și a fost găsit în kit-ul de instalare Transmission, un client gratuit  BitTorrent, liber oricui, pentru Mac. Nu este clar modul prin care hackerii au reușit să spargă site-ul aplicaței si să încarce fișierele infectate.

O dată ce un utilizator instalează aplicația, KeRanger se strecoară în sistemul său și trece la treabă criptând anumite date, cum ar fi: documente, imagini, fișiere audio și video, precum și bazele de date și arhivele de mail.

Apoi, le cere victimelor să plătească un Bitcoin (aproximativ $410), la momentul scrierii, în schimbul decriptări și recâștigarii accesului la fișiere. Dezvoltatorii din spatele Transmission le-a actualizat utilizatorilor aplicația pentru a le asigura eliminarea ransomware din sistem. Transmission este un client popular pentru BitTorrent.

Este înfricoșător să vezi cum hackerii îi vizează pe utilizatori OS X cu acest tip de atac. Până acum, ei atacau doar sistemele de operare Windows și sistemele de operare mobile. Luna trecută, un spital din Hollywood a plătit $17.000 de dolari pentru a îi fi decriptate fișierele, după ce hackerii a criptat dosarele şi au cerut răscumpărare.

Totul devine clar, datele nimănui nu mai sunt în siguranță! Cu toate acestea, pericolul cel mai mare este să fii de acord cu cererile lor, astfel încurajându-le de fapt practicile. La acest moment, cel mai bun mod prin care utilizatorii îţi pot proteja datele este prin a face back-up-ul datelor de mai multe ori.

Comentarii

comentarii

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ