More

  Foloseşti WhatsApp? O nouă farsă circulă în interiorul aplicaţiei

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  „Felicitări! Ai câștigat marele premiu” sau „Cum să dai mesaje fără să te conectezi la internet” sunt doar două exemple din multele mesaje care circulă în mediul online și care promit câștiguri fără prea mult efort. Dar nu va bucurați, toate sunt doar o mare păcăleală.

  Virușii care îți furau datele personale nu mai sunt de actualitate, evolutia sistemelor de criptare a diminuat câștigurile hackerilor și astfel au luat naștere aceste mesaje. Nu există date furate, ci doar trucuri simple pentru ai face pe oameni să dea click pe anunțuri. Deși această metodă este folosită de ceva timp, ea încă are un succes destul de mare.

  Puțini sunt cei care rezistă tentației de a accesa un astfel de mesaj, însă acest click nu vă va aduce niciun câștig, ci doar vă va asigură o plimbare pe câteva site-uri cu reclame, apoi de bună voie vă veți oferi datele personale și veți descărca câteva aplicații pentru a fi eligibil. Singurul câștigător va fi însă hacker-ul care pentru fiecare click și pagină cu reclame deschisă va fi recompensat financiar de către compania căreia-i aparțin reclamele.

  Un astfel de mesaj circulă și pe WhatsApp! Acesta ne informează că, dacă suntem posesorii un telefon cu Ultra Light Wi-Fi sau Li-Fi, nu vom mai avea nevoie de o conexiune la internet sau date pentru a rulă WhatsApp.

  Ultra light Wi-Fi sau Li-Fi este o tehnologie de ultima oră care presupune transmisia de date în timp record (de ordinul 10Gb/s), prin intermediul spectrului luminii, iar Noobz a scris mai multe într-un material dedicat pe care îl puteţi citi chiar aici.

  Deși decorul este puțin diferit, înşelătoria este aproximativ aceeaşi. Mesajul va veni din partea unui prieten și va conține o invitație pe o nouă platformă de mesaje WhatsApp cu internet gratuit și un link. Venind din partea unui prieten nu veți avea dubii în privinta autenticitătii acestuia, însă și prietenul dumneavoastră a fost la rândul său păcălit.

  Accesând linkul vi se va deschide o pagină, (http://whatsapp-free.easy2win.xyz), care vă va anunța că telefonul dvs. este dotat cu Ultra Light Wi-Fi și veți putea beneficia de internet gratuit, însă numai după ce veți trimite o invitație către 15 prieteni. După ce și acest pas a fost încheiat, culoarea WhatsApp va deveni albastră (din verde) și serviciul se activează.

  Teoretic, veți primi acces nelimitat la internet, partajare multimedia, audio-video-foto, chat și mesaje trimise în timp real. Toți cei care folosesc acest serviciu știu insă ce este gratuit și ce nu. WhatsApp nu trimite astfel de invitații și nici nu apelează la astfel de trucuri prin care să beneficiați de internet gratuit, principalul motiv fiind acela că WhatsApp nu furnizează internet.

  Nu dați clic pe nimic suspect, chiar dacă este trimis de prieteni prin intermediul chat-ului sau email-ului și aveți grijă să nu fiți părtaş la răspândirea unor astfel de mesaje false.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here