More

  Şi-a recăpătat vederea după un transplant de cornee de la un porc

  Un adolescent în vârstă de 14 ani din Jiangxi, China, este capabil să vadă din nou normal după ce a trecut printr-un transplant de cornee de succes în Guangzhou.

  Doctorii de la Universitatea Zhonhshan au realizat intervenţia în urmă cu o lună de zile, folosind o parte din ochiul unui porc pentru a-i salva copilului vederea. Starea băiatului este stabilă şi se aşteaptă să se recupereze complet. Vederea s-a îmbunătăţit, mai ales datorită unui tratament urmat în paralel.

  Potrivit South China Morning Post, băiatul şi-a pierdut vederea la ochiul drept când a fost accidentat de o artificie. Accidentul a avut loc în noaptea de Anul Nou Chinezesc, când artificiile sunt parte din sărbătoarea tradiţională.

  Transplantul de cornee de la porc la om este primul de acest gen din China de Sud-Est, potrivit Sourthern Metropolis Daily. Transplantul de cornee umană este rar în China, de vreme ce spitatele nu reuşesc să facă faţă cererilor, mai ales pentru că numărul donatorilor este limitat.

  Un profesor de la Universitatea Zhongshan a declarat pentru reporterii chinezi că acum, oamenii au posibilitatea să accepte transplant de cornee de la porc, de vreme ce 1/3 spre jumătate din populaţia Chinei suferă de orbire a corneei, iar acum îşi pot recăpăta vederea.

  În China, există în jur de 5 milioane de pacienţi afectaţi de acest tip de boală.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here