More

  Viaţa incredibilă a lui Pavel Durov, cunoscut drept „Mark Zuckerberg al Rusiei”

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Pavel Durov, în vârstă de 32 de ani, este CEO-ul Telegram, aplicaţia criptată de mesaje pe care a creat-o după ce a adunat o avere de 260 de milioane de dolari datorită reţelei sociale VKontakte căreia i-a pus bazele.

  Acesta mai este cunoscut şi drept „Mark Zuckerberg al Rusiei”, datorită succesului de care se bucură, dar a fost forţat să plece din companie, lucru ce i-a adus o avere considerabilă şi o nouă aplicaţie care are în prezent peste 100 de milioane de utilizatori.

  Durov este cunoscut pentru stilul său de viaţă unic: Se îmbracă doar în negru, călătoreşte constant prin lume. A avut experineţe cu bande armate din Kremlin şi o dată chiar a aruncat avione de hârtie făcute din bani pe fereastra biroului său.

  Durov s-a născut în Rusia în data de 10 octombrie 1984. A învăţat să facă cod în şcoală şi folosea asta pentru a schimba ecranele de întâmpinare din reţeaua şcolii pentru a insulta un profesor pe care nu îl plăcea. Era foste apropiat de fratele său mai mare, Nikolai Durov, care ştia, de asemenea, să facă programare.

  Când au terminat facultatea în 2006, fraţii Durova au înfiinţat VKonrakte, reţeaua socială rusă care funcţiona aproximativ la fel cu Facebook. Aceasta a devenit incredibil de populară şi a crescut la peste 350 de milioane de utilizatori. Durov a câştigat foarte mulţi bani din site. Se zvoneşte că ar avea un venit net de aproximativ 260 de milioane de dolari (183 de milioane de lire sterline). Durov este cunoscut pentru simţul esteticului care îl diferenţiază de ceilalţi. Acesta îmbracă doar haine negre şi arată ca personajul Neo din „Matrix”.

  VKontakte are sediul pe etajele 5 şi 6 din clădirea Singer House, o clădire reprezentativă din Saint Patersbourg. În anul 2012, Durov şi o parte dintre angajaţii săi au aruncat mai mult de 1000 de lire sterline pe fereastră, realizând o serie de avioane din banii. Fiecare avion era creat dintr-o bancnotă de 50 de lire.

  VKontakte a fost folosit drept un canal al protestatarilor care organizau evenimente de susţinere politică pentru activistul Alexei Navalny, un critic al lui Putin. În anul 2011, Durov a răspuns cererilor guvernului, de a avea mai mult control asupra site-ului, prin distribuirea unei imagini cu un câine îmbrăcat într-un hanorac, care scotea limba. Mesajul său pentru Kremlin a fost clar: nu avea de gând să facă ceea ce i se cerea.

  Durov pretinde că o serie de bărbaţi armaţi, îmbrăcaţi în uniforme de camuflaj au venit la apartamentul său în acea noapte. Treptat, a pierdut controlul asupra VKontakte, iar în 2013, Durov a fost acuzat că se afla la volanului unui Mercedes alb care a intrat în maşina unui ofiţer de poliţie din Moscova. Acesta a negat acuzaţiile şi a precizat că nici măcar nu putea să conducă.

  Durov a pierdut controlul asupra VKontakte şi a ignorat cererile poliţiei de a veni la interogatoriu. În cele din urmă, poliţia s-a deplasat la sediu VKontakte, dar Durov nu se afla acolo, părăsise ţara cu câteva zile înainte, zburând cu un avion care a plecat de pe aeroportul Pulkovo.

  Fraţii Durov aveau un plan de rezervă. Aceştia au creat în secret o companie în Buffalo, New York, şi au luat câţiva dintre angajaţii VKontakte cu ei în America. Proiectul secret din New York a fost Telegram, o aplicaţie de chat criptată care le dă mari bătăi de cap organelor guvernamentale când vine vorba de spionarea utilizatorilor. Acesta a fost, sub o oarecare formă, un răspuns la modul în care Kremlin a preluat VKontakte.

  Durov se pare că a cheltuit 1 milion de dolari din banii săi în fiecare lună pentru a ţine pe picioare Telegram. Până acum, compania nu a generat niciun venit. Durov călătoreşte prin lume împreună cu 4 angajaţi de-ai săi şi foloseşte Airnb pentru a se caza în diferite oraşe. În luna februarie, acesta a organizat o mega petrecere în Barcelona pentru a sărbători faptul că aplicaţia a ajuns la 100 de milioane de utilizatori activi lunar.

  Durov umblă ce colo colo prin lume, schimbându-şi locaţia o dată la câteva luni şi nu se ştie nimic legat de posibilitatea de a se întoarce vreodată în Rusia, unde a devenit un fel de erou pentru care apără intimitatea activiştilor. VIA

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.