More

  Mesajul lui Stephen Hawking transmis celor care suferă de depresie

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Stephen Hawking este profesor de matematică la Universitatea din Cambridge şi autor al bestseller-ului internaţional „A Brief History of Time”.

  În anul 1963, Hawking s-a îmbolnăvit de boala neuronului motor şi medicii i-au mai dat doar 2 ani de viaţă. Totuşi, acesta a mers la Cambridge, unde a devenit un cercetător şi un profesor desăvârşit. Din anul 1979 până în 2009, acesta a preluat catedra pentru cursul susţinut de Isaac Newton în 1663.

  Profesorul Hawking are peste 100 de diplome de merit şi a fost premiat de Casa Regală cu distincţia CBE în 1982. Acesta este considerat unul dintre cei mai străluciţi fizicieni de la Einstein până în prezent.

  De aproximativ 53 de ani, Stephen Hawking trăieşte într-un scaun cu rotile şi nu se poate mişca deloc, comunicând prin intermediul unui software dezvoltat de Intel. Deşi medicii i-au mai dat doar 2 ani de viaţă de la depistarea diagnosticului fatal, acesta a continuat să supravieţuiască şi să sfideze legile ştiinţei.

  „Mesajul meu este că găurile negre nu sunt atât de negre precum sunt desenate. Acestea nu sunt închisori eterne, aşa cum s-a considerat o dată … lucrurile pot ieşi dintr-o gaură neagră pe ambele părţi şi posibil într-un alt univers. Aşadar, dacă te simţi blocat într-o gaură neagră, nu te da bătut, există o cale prin care poţi scăpa.” – este mesajul transmis de fizicianul Stephen Hawking tuturor celor care la un moment dat au suferit sau suferă de depresie.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.