More

  Apple este la un pas să producă singur unităţi de procesare grafică

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Există informaţii potrivit cărora Apple este în tratative pentru achiziţionarea Imagination Technologies, care profuce procesoare PowerVR.

  Potrivit unor surse apropiate producătorului de dispozitive smartphone, compania Apple se află în discuţii avansate pentru achiziţionarea Imagination Technologies, producător britanic de circuite, cunoscut cel mai bine pentru unităţile sale de procesare din seria PowerVR.

  Apple a folosit unităţi de procesare grafică din seria PowerVR de foare mult timp, încă de la cipurile A4. Achiziţionarea Imagination Technologies ar fi primul pas în demersul Apple de a produse singur cipurile.

  În prezent, Apple comercializează arhitectura ARM pentru nucleele procesoarelor sub licenţă şi trebuie să lucreze alături de producători de somiconductori precum Samsung, pentru a ajunge la produsul final.

  O astfel de achiziţie ar aduce compania Apple mai aproape de producători cum este Qualcomm, în ceea ce priveşte dezvoltarea, cu toate că nu va vinde produsul altor producători.

  Qualcomm produce cipuri exclusiv pentru dispozitivele mobile, între care enumirăm procesoare Kryo, unităţi de procesare grafică Adreno şi tehnologia din seria X pentru modem, tehnologii pe care Apple ar dori să le aibă.

  Rămâne de văzut ce va însemna preluarea Imagination Technologies de către Apple pentru producătorii care folosesc tehnologiile sale. Aici enumerăm firme mari precum MediaTek şi Intel.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.