More

  Orange este anchetată de Consiliul Concurenţei! Mai multe documente au fost ridicate pentru analiză

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Orange România este investigat în acest moment de Consiliul Concurenţei cu privire la un posibil abuz de poziţie dominantă, se arată într-un comunicat al instituţiei.

  Investigaţia se referă la un posibil tratament discriminatoriu practicat de Orange România SA în relaţia cu companiile active pe piaţa plăţilor prin mesaje scurte prin intermediul telefonului mobil, respectiv pe piaţa mesajelor scurte publicitare prin intermediul telefonului mobil din România.

  „În cadrul investigaţiei au fost efectuate inspecţii inopinate atât la sediul Orange România SA, cât şi la sediile unora dintre agregatorii de plăţi prin SMS, existând indicii că aceste companii pot deţine probe necesare autorităţii de concurenţă pentru o evaluare exactă a comportamentului Orange România SA pe pieţele respective. Documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei.

  Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial. Efectuarea acestor inspecţii nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte vinovăţia întreprinderilor investigate şi nici în ceea ce priveşte rezultatul final al investigaţiei declanşate”, mai este precizat în comunicatul Consiliului Concurenţei.

  Potrivit Economica.net, dacă în urma investigaţiei abuzul de poziţie dominantă va fi dovedit, Orange riscă să primească o amendă de până la 10% din cifra de afaceri, deci până la 95 de milioane de euro. Investigaţiile Consiliului Concurenţei nu se vor termina însă prea curand, durata medie a unui astfel de demers fiind de doi ani.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.