More

    PANAMA PAPERS 2016: Cea mai mare scurgere de informaţii din istorie

    URMĂREȘTE-NE

    16,065FaniÎmi place
    1,142CititoriConectați-vă
    13,030AbonațiAbonați-vă

    PANAMA PAPERS: Cea mai mare scurgere de informaţii din istorie tocmai a scos la iveală cei mai bogaţi şi mai puternici oameni ai lumii. Printre politicienii expuşi de Panama Papers se numără şi preşedintele rus Vladimir Putin.

    O firmă obscură de avocatură din America Centrală este sursa a ceea ce se numeşte cea mai mare scurgere de informaţii din istorie.

    PANAMA PAPERS: Email-uri şi documente scot la iveală cu cel mai bogaţi şi cei mai puternici oameni din lume, de la Vladimir Putin la prim-ministrul Islandei, îşi ascund afacerile folosind paradisurile offshore şi companii scoică.

    În ultimii ani, sute de jurnalişti din întreaga lume au analizat în secret terabytes de date neacoperite de la Mossack Fonseca, o firmă de avocatură cu sediul central în Panama, dar cu birouri în întreaga lume. Descoperirile au fost colectiv publicate în data de 3 aprilie sub denumirea de Panama Papers.

    PANAMA PAPERS: Politicieni, criminali şi industria fără scrupule care îşi ascunde banii, este titlul sub care vom găsi o serie de dezvăluiri incredibile în perioada ce urmează de la International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ).

    PANAMA PAPERS: Secretul banilor murdari, aşa se numeşte primul articol de pe Süddeutsche Zeitung. Aici veţi regăsi informaţii detaliate despre Panama Papers, cine a trimis informaţiile, când, cu ce scop şi multe altele.

    În urmă cu un an de zile, o sursă anonimă a contactat Süddeutsche Zeitung (SZ) şi susţinea că deţine documente interne criptate de la Mossack Fonseca, o firmă de avocatură din Panama care vine companii offshore anonime peste tot în lume. Aceste firme scoică le permite deţinătorilor să acopere afacerile, indiferent de activitatea înteprinsă.

    PANAMA PAPERS: În lunile ce au urmat, numărul de documente a continuat să crească, în cele din urmă Süddeutsche Zeitung adunând aproximativ 2.6 terabytes de date, cea mai mare scurgere de informaţii cu care au lucrat jurnaliştii vreodată. Sursa nu a dorit compensaţii financiare sau orice altceva la schimb, ci doar câteva măsuri de securitate.

    Informaţiile oferă detalii din interiorul unei lumi care există doar în umbre. Demonstrează cum o industrie globală condusă de bănci, firme legale şi companii de management, reuşesc în secret să se ocupe de bunurile şi imobilele celor mai bogate figuri din lume: de la politicieni, la oficiali Fifa, evazionişti şi traficanţi de droguri, la vedete şi atleţi profesionişti.

    Cele mai noi știri

    Pe același subiect

    Leave a reply

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.