More

  Programul Rabla Plus 2016 stimulează achiziţiile de maşini electrice

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Programul Rabla din 2016 se va numi RABLA PLUS şi va avea două componente: Rabla clasic, pe care o ştim din anii anteriori şi Rabla Plus, ce are în vedere stimularea de achiziţii de maşini electrice, dar şi stimularea construirii unei infrastructuri electrice.

  „Aşadar, pe lângă varianta clasică a programului, va exista şi programul Rabla Plus, care va avea un buget de 75 de milioane de lei. Partea de PLUS înseamnă stimularea de achiziţii de maşini electrice.

  Estimez că ghidurile de finanţare ar putea fi gata până la finele lunii aprilie, iar cei care doresc să achiziţioneze o maşină prin program să o facă undeva de la începutul lunii mai. Unul dintre obiectivele mele ca ministru al Mediului este tranziţia către economia verde. De asemenea, dorim ca şi în sectorul auto să facem o tranziţie cât mai accelerată către maşinile electrice”, a menţionat Paşca Palmer, la expoziţia Romenvirotec de la Romexpo.

  Guvernul a aprobat, în şedinţa din 30 martie, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul în curs al Fondului pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu, estimându-se venituri totale de 836,46 milioane de lei şi cheltuieli de 838,66 milioane lei, deficitul de 2,2 milioane de lei urmând a fi acoperit din excedentul anilor anteriori.

  Printre programele care urmează să fie finanţate din Fondul pentru Mediu se află şi Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, Programul de stimulare a achiziţionării de maşini noi electrice şi hibride (Rabla Plus), informează Agerpres.

  În 2015, Programul Rabla a fost configurat cu eco-bonusuri diferenţiate, care s-au adăugat primei de casare în valoare de 6.500 lei, şi cu posibilitatea cumulării a maximum două eco-bonusuri pentru achiziţia unui autovehicul.

  Astfel, s-a acordat: un eco-bonus în valoare de 750 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, un eco-bonus în valoare de 1.500 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenţionale), precum şi un eco-bonus în valoare de 2.500 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).

  Persoanele fizice care au dorit să achiziţioneze o maşină nouă au putut aplica, începând din 27 aprilie 2015, în cadrul Programului Rabla, bugetul alocat pentru ediţia anterioară fiind de 162,5 milioane de lei.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.