More

  Este imposibil să afli dacă maşinile autonome sunt sigure, spun specialiştii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Testările minuţioase pot dura „sute” de ani. Unul dintre argumentele maşinilor autonome este acela că aceste vor fi mai sigure decât maşinile conduse de oameni.

  Erorile umane sunt cauza a 94% dintre accidentele de maşină, potrivit National Highway Traffic Safety Administrations. Aceste erori includ alcoolul la volan, viteza, distragerea atenţiei şi oboseala.

  Dar, un nou raport arată că maşinile care se conduc singure nu pot fi testate suficiente ore încât să poate fi determinat cât de sigure sunt de fapt. Raportul firmei de cercetare RAND Corporation spune că maşinile autonome ar avea nevoie să fie testate „sute de milioane de mile şi uneori sute de miliarde de mile” pentru a aduna suficiente informaţii pentru a compara siguranţa cu cea în maşinile conduse de oameni.

  O astfel de testare minuţioasă ar presupune „zeci şi uneori sute de ani”, lucru ce ar face destul de greu punerea în funcţiune pe drumurile publice a unor astfel de maşini, se arată în raport.

  Potrivit Departamentului de Transport al SUA, au existat 2.29 milioane de răniţi în urma accidentelor auto şi 32,028 de accidente fatale pe autostrăzi în anul 2013. Totuşi, aceste numere vin în contextul a 2 trilioane de mile conduse anual în SUA.

  „Maşinile autonome au ajuns să adune aproximativ 1.3 milioane de mile, lucru ce a presupus câţiva ani de testare”, a precizat Susan Paddock, co-autor şi statistician RAND. „Chiar dacă maşinile autonome adună 10 milioane de mile, tot nu vor putea furniza concluzii suficiente legate de siguranţă şi încredere.”

  Cercetătorii RAND spun că industria trebuie să dezvolte alte modalităţi prin care să examineze vehiculele autonome înainte de a preciza că sunt mai sigure decât cele pilotate de oameni.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.