More

  O nouă cercetare arată cum ajung copiii să fie narcisişti din cauza părinţilor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Narcismul este o tulburare de personalitate care afectează mai mulţi indivizi cu fiecare generație ce urmează. Narcisiștii sunt obsedați de propria persoană și sunt nepăsători când vine vorba de cei din jur.

  Cu toții am întâlnit măcar o dată în viață o persoană de acest gen. În mod normal, narcisiştii sunt enervanți, dar numai câţiva dintre aceştia ajung să fie cu adevărat periculoşi.

  Încercând să înțelegem o parte dintre factorii care au contribuit la această stare, 565 de copii cu  vârste cuprinse între de 7 ani şi 11 ani, alături de părinții lor, au supravegheaţi. Este pentru prima dată când un studiu este inițiat pentru a preciza cu exactitate cauzele principale ale narcisismului. Rezultatele au fost extrem de clare.

  Părinții care și-au supraevaluat sau subevaluat copiii de la vârsta de 7 până la 11 ani, au avut mai multe șanse să dezvolte narcismul. Fără intervenție din partea adulţilor, acești copii pot crește și pot deveni adulți independenţi.

  „Când copiii sunt văzuţi de părinţii lor ca fiind mai speciali şi mai apreciaţi decât alţi copii, aceştia ar putea percepe acest lucru ca şi când ei ar fi indivizi superiori celorlalţi, un punct de vedere ce stă la baza narcisismului”, precizează cercetătorii în studiul publicat luni în Proceedings of the National Academy of Sciences. „Dar, când copii sunt trataţi de părinţii lor cu afecţiune şi apreciere, pot interpreta faptul că sunt indivizi valoroşi, un punct de vedere ce stă la baza încrederii în sine.”

  Cercetătorii au fost capabili să facă aceste descoperiri, dar nu au reuşit să înțeleagă ce îi diferențiază pe narcisiști de copiii siguri pe ei.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.