More

  Google scanează zilnic 6 miliarde de aplicaţii Android pentru securitate

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Pentru al doilea an la rând, Google a publicat raportul anual cu privire la securitatea Android şi, la fel ca anul trecut, aveam de-a face cu o serie de cifre care ne captează atenţia.

  Google spune că, scanează în prezent 6 miliarde de aplicaţii Android în fiecare zi pe smartphone-urile din întreaga lumea pentru a depista aplicaţiile periculoase (cunoscute drept aplicaţii posibil nocive sau PHAs, în termenii Google).

  Compania spune că, acest proces presupune scanarea a 400 de milioane de dispozitive zilnic, deşi nu este destul de clar dacă aceste scanări sunt automate, iniţiate de utilizator sau o combinaţie între cele două.

  Una peste alta, Google a precizat că, până acum, doar în 2016, PHAs au fost instalate pe mai puţin de 0.15% din dispozitivele care primesc doar aplicaţii de pe Google Play. Dacă incluzi toate dispozitivele din ecosistemul Android care folosesc serviciile Google, cifra creşte la 0.5%. Anul trecut, Google a spus că cifra a fost „sub 1%”.

  În continuare, Google îşi propune să întărească sistemul de securitate Android, iar pentru asta investeşte în cercetare pentru proteharea ecosistemului.

  În iunie anul trecut, Android s-a alăturat programului de recompense pentru vulnerabilitatea de la Google, care răsplăteşte cercetătorii care găsesc şi raportează bug-uri. Astfel, gigantul a rezolvat peste 100 de vulnerabilităţi raportate şi a plătit cercetătorii cu peste 200,000 de dolari.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.