More

  ZIUA PĂMÂNTULUI 2016: Protejează şi tu mediul înconjurător alături de peste 120 de ţări

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Astăzi, întreaga lume sărbătoreşte ZIUA PĂMÂNTULUI, iar 1 miliard de oameni vor marca evenimentul prin gesturi şi fapte ecologice.

  ZIUA PĂMÂNTULUI 2016 – Prima Zi a Pământului a fost sărbătorită în data de 22 aprilie 1970 şi a fost iniţiată de studentul american Denis Hayes.

  ZIUA PĂMÂNTULUI – Google sărbătorește ZIUA PĂMÂNTULUI cu un doodle special. În fiecare an, ziua de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător.

  ZIUA PĂMÂNTULUI – Această mișcare s-a născut în SUA într-o perioadă când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbușirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenți împotriva războiului din Cambodgia, ”Masacrul din 4 mai”, apariția fibrelor optice, succesul melodiei „Bridge over Troubled Water”, ultimul album al formației Beatles, moartea lui Jimmy Hendrix, un accident nuclear în Carolina de Sud la centrala nucleară din Savannah River din apropierea orașului Aiken (nerecunoscut timp de 18 ani), poluarea foarte mare cu gaze și fum, considerată ”semn al prosperității”. Despre mediul înconjurător a început să se vorbească din ce în ce mai des.

  ZIUA PĂMÂNTULUI – În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

  ZIUA PĂMÂNTULUI – Sunt manifestări dedicate în întreaga lume. Google a creat o hartă specială, care conține o selecție a evenimentelor. În România, acestea includ seminarii, conferințe, plantări de copaci şi nu numai.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here