More

  Funcţia „Pilot Automat” de la TESLA reduce cu 50% rata accidentelor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  CEO-ul TESLA, Elon Musk, a declarat că, datorită funcţiei de pilot automat al maşinilor TESLA, rata accidentelor poate scădea cu 50%. La baza acestei declaraţii stau date colectate în decursul a 75 milioane de kilometri parcurşi.

  Elon Musk are o strategie de vânzare a funcţiei cât se poate de ciudată. Pe principiul „dacă cunoşti un şofer mai slab, cumpără-i pilotul automat de la TESLA„, Musk doreşte scăderea ratei accidentelor rutiere cu până la 50%.

  Declaraţia a fost făcută la o întâlnire cu ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor al Norvegiei, Ketil Solvik-Olsen. Baza de date pe care maşinile o actualizează permite companiei să detecteze momentul în care maşinile pot întâmpina probleme sau o tamponare este iminentă.

  Putem calcula care este în medie corelaţia dintre numărul de kilometri parcurşi şi accidentele care se produc – accidentul fiind definit de momentul în care airbag-urile sunt declanşate„, a spus Elon Musk.

  CEO-ul TESLA a continuat prin a spune că „probabilitatea de producere al unui accident este redusă cu 50% dacă există activată funcţia de pilot automat. Chiar şi această versiune este de două ori mai bună comparativ cu un şofer„.

  Funcţia „pilot automat” a fost lansată în luna octombrie 2015, iar în următoarele săptămâni a fost disponibilă în toată lumea. Această funcţie oferă maşinii capacitatea de a rămâne încadrată pe banda pe care rulează, poate schimba benzile de mers şi chiar să realizeze o parcare paralelă.

  TESLA a subliniat faptul că funcţia „pilot automat” trebuie activată numai când vehiculul rulează pe autostradă şi în condiţii bune de vizibilitate.

  Dacă luam în calcul acest lucru, scăderea ratei accidentelor cu 50% nu mai este o pondere atât de impresionantă şi, în plus, nu orice accident implică declanşarea airbag-urilor.

  Cu toate acestea, este un pas înainte, iar orice diminuare a numărului accidentelor este binevenit, iar dacă tot mai multe maşini autonome cum sunt cele produse de compania TESLA ajung pe şosele, este un semnal pozitiv.

  La lansarea funcţiei „pilot automat”, Elon Musk a declarat că în 2 ani vom avea maşini autonome, capabile să conducă fără ajutorul şoferilor. Acest termen se poate devansa în funcţie de timpul necesar pentru ca autorităţile să reglementeze aceste autoturisme şi abia apoi acestea vor ajunge la clienţi.

  Cred că vor conta foarte mult datele strânse în milioanele de kilometri parcurşi pentru a demonstra factorilor de decizie şi publicului larg că maşinile acestea oferă un nivel de siguranţă mai mare„, a declarat Elon Musk.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.