More

    Trei moduri simple de menținere a sănătății la birou

    URMĂREȘTE-NE

    16,065FaniÎmi place
    1,142CititoriConectați-vă
    13,030AbonațiAbonați-vă

    MMD, partener licențiat al Philips pentru producția de monitoare și lider în domeniu prezintă câteva metode simple prin care persoanele care își desfășoară munca la un birou le pot folosi pentru a păstra spațiul lor cât mai sănătos posibil.

    Anul acesta, tema Zilei Mondiale a Sănătății și Siguranței la Locul de Muncă, eveniment ce are loc în data de 28 aprilie, este: stresul la locul de muncă. Creșterea ritmului și a presiunii muncii depuse de orice individ sunt o contribuție majoră a acestui factor. Pe parcursul vieții oamenii își pot petrece mai mult de o treime din timpul zilei la locul de muncă, astfel reducerea nivelului de stres este un lucru esențial.

    Conștientizarea acestui fapt a crescut în rândul oamenilor în ultimii ani astfel că alegerea unor echipamente moderne și inteligente pot face diferența pentru sănătatea și starea de bine la locul de muncă. MMD are un angajament de a construi și oferi monitoare care să ajute utilizatorii să ia aceste hotărâri inteligente și urmând câteva reguli simple utilizatorii pot rămâne productivi și sănătoși chiar dacă petrec ore întregi în fața ecranului în fiecare zi.

    » Aveți grijă de ochi!

    Pentru a preveni oboseala ochilor și a rămâne mereu concentrați este vital să aveți un monitor care minimizează deformarea și în același timp încordarea. Scurtele întreruperi de imagine ale ecranului vor afecta concentrarea iar expunerea pe termen lung la lumina albastră a ecranelor crește riscul de afectare a vederii.

    Multe monitoare de la MMD dispun de o nouă tehnologie destinată atenuării efectului luminii albastre asupra vederii, intitulată SoftBlue. Monitoarele care utilizează această tehnologie specială LED reduc undele dăunătoare ale ecranelor cu peste 90% și reușesc să păstreze în continuare fidelitatea culorilor și luminozitatea. Rezoluția ecranului este de asemenea un factor cheie de luat în considerare pentru a menaja ochii și a-i menține într-o stare proaspătă. O opțiune pentru a reduce stresul și oboseala asupra ochilor poate fi modelul 5K – 275P4VYKEB.

    » Stați drepți!

    Poziția corectă este esențială pentru a elimina durerile de spate. Peste tot în lume nenumărate zile de lucru sunt pierdute pentru acest motiv – durerile de spate sunt cea mai frecventă cauză de invaliditate legată de locul de muncă. Cu un stativ de monitor ajustabil, precum SmartErgoBase de la Philips, utilizatorii pot înclina, răsuci și regla pe verticală ecranul asigurându-și un unghi de vizualizare natural și sănătos în raport cu acesta.

    Rezultatul este o poziție mai bună care oferă mai puține șanse durerilor de spate la sfârșitul unei zile de muncă. Ca un efect secundar binevenit suportul monitorului reduce aglomerarea cablurilor pe birou pentru a crea un spațiu mai curat și mai ordonat care să nu distragă atenția utilizatorilor în timpul muncii.

    » Rămâneți concentrați – pentru a vă putea permite pauze

    A avea un birou curat și ordonat este cheia reușitei de a fi mai productiv, mai relaxat și totodată mai sănătos. Totul se rezumă la ideea de spațiu – un ecran mai mare ajută la crearea unui mediu de lucru mai spațios. Cu mai mult spațiu pentru a păstra mai multe ferestre deschise simultan, nu este nevoie de întreruperea activității pentru a închide și deschide aplicații și programe de lucru.

    Și în acest caz rezoluția ecranului este de asemenea esențială. În cazul în care biroul oferă o suprafață mică, utilizatorii pot descoperi sentimentul de un spațiu mai mare la muncă prin intermediul unui ecran cu o rezoluție mai mare. Liniile suplimentare orizontale și verticale de pixeli (ca cele ale modelului Philips UltraClear 5K 27 inci) au efectul de a crea spațiu suplimentar pe ecran.

    Fiind mai productivi, oamenii câștigă timp pentru pauze la intervale regulate, pauze care sunt foarte importante pentru a discuta cu colegii diverse detalii, pentru socializare sau pur și simplu pentru a ieși la aer curat. Acest lucru îi ajută pe oameni să rămână relaxați, productivi și pregătiți pentru următoarele provocări.

    Cele mai noi știri

    Pe același subiect

    Leave a reply

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.