More

  Facebook a răsplătit un hacker în vârstă de 10 ani cu suma de 10000 de dolari

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  La începutul acestui an, un copil în vârstă de 10 ani, care nu nici măcar nu este suficient de mare încât să deţină un cont de Facebook, l-a impresionat pe Mark Zuckerberg spărgând aplicaţia Instagram deţinută de Facebook.

  Jani, băieţelul în vârstă de 10 ani din Helsinki, a primit 10000 de dolari de la Facebook pentru că a depistat un bug de securitate, potrivit Forbes.

  Jani a dat de peste o eroare care i-a permis să ştergă orice conţinut scris pe platforma socială prin afectarea codului. „Puteam fi capabil să elimin pe oricine, chiar şi pe Justin Bieber”, a declarat minorul pentru publicaţia Iltalehti.

  Aspirant la funcţia de expert în securitate, Jeni a trimis descoperirea la Facebook via e-mail. Acesta a verificat fapta prin ştergerea unui comentariu pe care compania l-a postat într-un cont de test, a declarat un purtător de cuvânt pentru Forbes. Bug-ul a fost remediat la finalul lunii februarie. În luna martie, gigantul de tehnologie l-a anunţat pe Jani că problema a fost remediată şi l-a răsplătit cu suma de 10000 de dolari.

  Jani vrea să folosească suma de bani primită de la Facebook pentru a-şi cumpăra o bicicletă nouă, ustensile pentru fotbal şi calculatoare noi pentru fraţii săi, a specificat acesta într-un interviu pentru Iltalehti. Prin descoperirea sa, Jani a ajuns să fie cel mai tânăr hacker de culoare albă care a furnizat Facebook date de securitate, ultimul copil având vârsta de 13 ani.

  De când a lansat în 2011 programul de recompensare a celor care depistează bug-uri, Facebook a premiat peste 800 de cercetători cu peste 4.3 milioane de dolari. Numai în anul 2015, 210 cercetători au primit 936000 de dolari, o sumă medie de 1,780 de dolari.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.