More

  Vreau să deschid un magazin online: De ce acte, avize şi autorizaţii am nevoie

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Când vine vorba despre Internet, cea mai productivă zonă este e-tailing-ul, aceste termen reprezentând prescurtarea pentru electronic retailing sau comerț electronic cu amănuntul.

  La nivel global, veniturile obținute din comerțul cu amănuntul pe Internet au cunoscut o dinamică ascendentă, dacă în 1999 ajungeau la 36 mil dolari, Forrester Research estima pentru 2010 că vânzările retail online doar în SUA se vor dublă ajungând la 316 mld dolari.

  Avantajele unui magazine online țin de faptul că este mai comod și mai ieftin, prețurile fiind cu cel puțin 10% mai mici decât în magazinele normale iar produsele pot fi livrate direct oriunde își doresc clienții. Un alt avantaj al acestui magazin este faptul că este deschis non-stop. Probabil că cei mai mulți se gândesc că să deschizi un magazin online este simplu și ieftin, însă lucrurile nu stau chiar așa. Această afacere, că oricare altă, trebuie să fie desfășurată în mod corect iar antreprenorii care reușesc sunt ori comercianți care au reustit și offline, ori cei care au făcut o facultate de comerț.

  Te ajută să știi că:

  În România, online se vând cel mai bine electronice și electrocasnice. Pe această nișă încă este loc și pentru alte magazine. De asemenea, se vând bine produse fashion și lifestyle (de la haine, până la cosmetice). Să vinzi produse pe Internet presupune să treci peste ideea potrivit căreia dacă ție îți plac se vor vinde foarte bine. E nevoie de mult mai mult de atât. Este necesar să se realizeze o cercetare a pieței de produs, să se identifice ofertele similare etc.

  Să presupunem că ai decis ce fel de magazin deschizi, cum este recomandat să procedezi cu stocurile? Să se pornească afacerea cu un stoc inițial nu este cea mai bună idee deoarece estimezi cât se cere pe piață dar nu știi exact. Este de preferat să se listeze produse care nu sunt pe stoc însă pot fi comandate la furnizori astfel încât să poată fi livrate în 4-5 zile. Nu în ultimul rând, antreprenorul care deschide un magazin online trebuie să pună accent pe promovare. În funcție de produsul vândut foarte eficientă este reclamă pe Google AdWords (tehnologie) sau reclamă pe Facebook Ads (lifestyle).

  Autorizații necesare deschiderii unui magazin online

  Prima condiție pentru deschiderea unui magazin online este ca activitatea acestuia să fie derulată printr-o firmă, persoană fizică autorizată, Intreprindere individuală sau Intreprindere familială. În funcție de produsele comercializate sunt situații în care este necesar să se obțină autorizații de Mediu, PSI, de la Direcția sanitară și Direcția Sanitar-Veterinară. Nu omiteți nici autorizația privind protecția muncii, după angajarea personalului.

  Legea nr. 365 din 7 iunie 2002 privind comerțul electronic reglementează funcționarea propriu-zisă a magazinului online. Potrivit normelor în vigoare orice magazin online trebuie să conțină: numele complet al firmei în cadrul căreia magazinul online funcționează, date de identificare ale firmei (adresă, număr de telefon, număr de înregistrare la Registrul Comerțului, Cod Fscal), în situația în care activitatea magazinului online este supusă unui regim de autorizare este necesar să se prezinte datele de identificare ale autorității competențe, imaginile produselor de vânzare trebuie să fie însoțite de prețuri, autorizație de la  ANSPDCP și un link către ANPC pe prima pagină a magazinului online.

  Sursa: www.actefirma.ro.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.