More

  Gabriela Firea în plină dispută cu Comunitatea Waze din România

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Gabriela Firea, candidat PSD la funcţia de Primar la Primaria Capitalei se pare este acuzată de Waze că induce opinia publică în eroare şi aruncă o umbră de încredere asupra parteneriatului pe care compania l-a semnat deja cu reprezentanţii Primăriei Capitalei.

  Gabriela Firea spunea într-un anunţ făcut săptămâna trecută pe contul său de Facebook că își dorește ca instituția să ia parte la programul Waze Connected Citizens și să facă un nou soft dedicat pentru prelucrarea datelor Waze. Totuşi, se pare că, un parteneriat între Waze și Primăria Capitalei există deja, fapt susținut chiar de către comunitatea Waze România prin intermediul unui comunicat oficial.

  ”Menționăm că echipa noastră are deja o înțelegere cu Primăria Capitalei de a semna parteneriatul cu Waze, această informație fiind publică și prezentată pe larg în mai multe materiale apărute atât la televiziunile de știri cât și în mediul online.

  Considerăm că afirmațiile doamnei Gabriela Firea au rolul de a induce opinia publică în eroare și de a se arunca o umbră de neîncredere asupra parteneriatului pe care noi l-am semnat cu reprezentanții Primăriei Capitalei.

  De asemenea, sancționăm și ne delimităm ferm față de orice încercare de folosire a numelui nostru în scop electoral, așa cum considerăm că s-a întâmplat în cazul de față”, au scris cei de la Waze pe pagina lor oficială.

  ”Waze este un proiect care aparține Google, iar comunitatea Waze din Romania este un grup independent de Waze”, este reacţia Gabrielei Firea la cele declarate de Comunitatea Waze. Cu alte cuvinte, comunitatea Waze România nu ar avea dreptul să vorbească în numele serviciului.

  Paul Dorneanu, coordonatorul comunității Waze din Romania, a declarat pentru HotNews că a primit autorizaţia din partea comunităţii Waze Google să poarte discuții cu instituțiile statului: „Doamna Firea insistă că există două programe diferite, noi ne-am referit întotdeauna la parteneriatul între Waze Google și Primăria Capitalei, și nu la un parteneriat cu comunitatea […] Actul în sine este semnat între primărie și compania Google, cea care deține în mod legal compania Waze”, clarifică situaţia Dorneanu. În acest caz afirmația conform căreia numele Waze ar fi fost folosit în scop electoral nu pare a fi una deplasată.

  Comunicatul de presă precizează că waze.ro (site-ul Comunităţii Waze România) nu reprezintă în mod oficial compania Waze Mobile Ltd., respectiv Google Inc.

  Comunicatul integral semnat de Gabriela Firea

  În legatură cu afirmaţiile făcute, prin intermediul unui comunicat de presă de către un reprezentant al comunităţii Waze din Romania, fac urmatoarele precizări:

  Waze este un proiect care aparţine Google.
  Comunitatea Waze din România este un grup independent de Waze, care în toate comunicările precizează explicit că nu reprezintă poziţia oficială a Waze.

  Programul Connected Citizens Program a fost creat de Waze pentru a veni în sprijinul autorităţilor în scopul îmbunătăţirii condiţiilor de trafic.

  Înrolarea în programul global Waze Connected Citizens presupune o relaţie instituţională între Primărie şi Waze (o subsidiară Google), iar rezultatul este un schimb de informaţii în timp real, menit să îmbunătăţească traficul.

  Pentru a deveni membru Waze Connected Citizens, un partener trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe:

  1. să fie o agenţie guvernamentală sau un operator private de drum;
  2. completează aplicatia de membru CCP şi acceptă Termenii şi Condiţiile pentru Licenţa de Schimb de Date din Trafic a Google SAU semnează Contractul CCP al Google;
  3. deţine date din trafic în timp real şi are toate drepturile necesare pentru a furniza date către Google în concordanţă cu Termenii şi Condiţiile pentru Licenţa de Schimb de Date din Trafic.

  Propunerea mea este ca Primaria Generală a Capitalei să intre în programul global Waze Connected Citizens, care oferă autorităţilor informaţii în timp real cu privire la trafic, gropi, accidente, ambuteiaje, pe baza datelor colectate de la utilizatorii aplicaţiei Waze, şi care pot fi folosite pentru optimizarea timpilor de aşteptare la semafoare şi pentru coordonarea mai eficientă a mijloacelor de transport în comun.

  Dupa cum se poate lesne observa, pentru înrolarea în acest program nu este necesară contactarea vreunui intermediar, aşa cum este Comunitatea Waze din Romania, prin urmare nu aveam niciun motiv să cer acceptul acestei organizaţii înainte de a-mi prezenta public propunerea, mai ales că aceasta nu se suprapune peste parteneriatul pe care Comunitatea Waze din Romania susţine că l-a încheiat cu Primaria Capitalei.

  Îmi declar în continuare disponibilitatea de a colabora, în beneficiul bucureştenilor, cu orice organizaţie care poate avea o contribuţie la rezolvarea problemelor oraşului, inclusiv cu Comunitatea Waze Romania.

  Gabriela Firea
  Candidat PSD+UNPR pentru funcţia de Primar General al Capitalei

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.