More

  Livrările de smartphone-uri Huawei au crescut semnificativ în primul trimestru din 2016

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Huawei este în continuare cel de-al treilea producător de smartphone-uri la nivel global, potrivit celui mai recent raport Strategy Analytics and International Data Corporation (IDC) pentru Q1 2016.

  Acest rezultat ilustrează creșterea diviziei Huawei Consumer Business Group, care a livrat peste 28,3 milioane de unități în primul trimestru al acestui an, ceea ce reprezintă o creștere cu 64% de la an la an.

  În plus, Huawei a fost singurul producător din top 3 care și-a menținut nivelul accelerat de creștere, din moment ce livrările totale de smartphone-uri la nivel global au scăzut cu 3% în comparație cu același trimestru al anului precedent.

  Mai mult, Huawei a anunțat că înregistrează creșteri semnificative în regiunea CEE&Nordic, potrivit datelor GfK din 15 țări.

  Noile vârfuri de gamă Huawei consolidează poziția companiei din top 3

  Potrivit datelor fiscale furnizate de Huawei pentru Q1, livrările companiei au crescut cu 44% de la an la an, în timp ce vânzările au crescut cu 61% în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent. Datele IDC arată că la finalul primului trimestru din 2016, Huawei avea o cotă de piață de 8,5%, în comparație cu 5% acum un an.

  Huawei a lansat recent un nou vârf de gamă, Huawei P9, echipat cu un sistem dual camera, proiectat împreună cu Leica. Astfel, odată cu cel de-al doilea trimestru din 2016, P9 va consolida creșterea Huawei pe segmentul smartphone-uri high-end. Estimările se bazează pe vânzările înregistrate de acest model în prima săptămână de la lansare, care le depășesc pe cele ale predecesorului său, Huawei P8, obținute în aceeași perioadă din 2015.

  Creștere accelerată în Europa Centrală și de Nord

  Potrivit rapoartelor GfK de măsurare la punctele de vânzare, Huawei, împreună cu brandul Honor, au înregistrat o creștere accelerată în regiunea CEE&Nordic: compania a ajuns la o cotă de piață în volum de 11,6% în Q1 și se bucură de o creștere a sell-out-ului pentru modelele Huawei/Honor de 293%, în comparație cu același trimestru al anului precedent.

  Datele GfK arată ca sell-out-ul smartphone-urilor Huawei/Honor a crescut semnificativ în țările analizate, la fel ca și creșterea de la an la an care este de 124% în Cehia, 118% în Danemarca, 512% în Finlanda, 214% în Grecia, 82% în Norvegia, 833% în Polonia, 252% în România și 435% în Suedia.

  În România, cota de piață în volum pentru smartphone-urile Huawei/Honor este 8,9% pentru Q1 2016.

  Analiza arată că strategia Huawei de a se concentra pe produse premium a fost una de succes, astfel că cel mai popular model de smartphone Huawei/Honor din regiune este P8lite: în primul trimestru al anului 2016 a făcut parte din top 10 dispozitive care însumează 27% din piață, potrivit datelor GfK.

  Potrivit aceluiași raport, smartphone-urile cu ecrane mai mari devin din ce în ce mai populare, în special cele cu diagonale cuprinse între 5 și 5,5 inci. Dacă în primul trimestru din 2015 cota de piață a smartphone-urilor cu această diagonală din această regiune era de 22%, în primele trei luni ale anului curent aceasta s-a dublat.

  Toate datele GfK sunt bazate pe rapoartele GfK, pentru perioadele Q1/2016 (Ianuarie – Martie 2016) și Q1/2015 (Ianuarie – Martie 2015) pentru următoarele piețe: Austria, Croația, Cehia, Grecia, Ungaria, Polonia, România, Israel, Estonia, Letonia, Lituania (CEE) și Danemarca, Finlanda, Suedia (Nordic).

   

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.