More

  Browserul Opera reduce la jumătate consumul de energie al laptopului

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Opera a actualizat browserul pentru Windows şi OS X, oferind optimizări cu scopul de a reduce consumul de energie şi prelungirea utilizării bateriei de laptop.

  Noul mod de economisire al energiei, care este disponibil în cel mai nou build pentru Dezvoltatori, poate fi activat de la iconiţa care apare în browser în momentul în care laptopul este deconectat de la sursa de energie.

  Compania spune că browserul va reduce în acel moment toate activităţile care se desfăşoară în taburile inactive, va adapta frecvenţa de actualizare al elementelor din pagină şi va modifica şi parametrii de redare al imaginilor video. În acest fel consumul de energie se va reduce semnificativ.

  Mai mult, există un sistem de gestionare al memoriei care contribuie din plin la întreg procesul de optimizare al consumului de energie în modul autonom.

  opera-powersaver

  Compania subliniază şi faptul că aceste optimizări, alături de caracteristica nou introdusă care blochează reclamele (lucru care reduce mult consumul de memorie), extind perioada de funcţionare a bateriei cu până la 50%, comparativ cu versiunile anterioare alte browserului Opera.

  Compania a adăugat şi un serviciu VPN gratuit care, alături de optimizarea consumului de energie, face din browserul Opera un real competitor al celui mai popular browser, Google Chrome.

  Build-ul este disponibil pentru a fi testat şi se poate descărca de pe site-ul Oprea.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.