More

  Model Tesla S fără şofer şi pasageri a ajuns sub un TIR

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Un model Tesla S a ajuns (de una singură) sub un TIR, potrivit unui reportaj publicat de KSL.

  Dezbaterea asupra incidentului porneşte de la faptul că proprietarul ar fi activat, din neatenţie, funcţia „de chemare” a maşinii, după cum susţine compania Tesla, ori autoturismul a suferit o defecţiune, ajungând sub TIR-ul maşinii, după cum susţine proprietarul.

  Funcţia „Summon„, disponibilă pe Modelul S, este un mod autopilot care ajută la găsirea unui loc de parcare şi la parcarea autoturismului. Ca răspuns la solicitarea proprietarului, referitor la incident, compania TESLA a declarat că Modelul S are o viteză de maximum 2km/h, atunci când este activat modul „Summon„.

  Proprietarul a declarat că acesta a parcat la o distanţă considerabilă faţă de TIR, care era parcat pe aceeaşi parte a drumului. După ce proprietarul s-a întors la vehicul, l-a găsit intrat sub TIR, cauzând spargerea parbrizului în valoare de 700 de dolari.

  După ce a raportat incidentul companiei Tesla, proprietarul a primit o scrisoare de la Directorul Regional care îi spunea că „Tesla a revizuit jurnalul vehiculului, care a înregistrat incidentul ca rezultat al neatenţiei proprietarului, cu privire la mediu înconjurător, când acesta a folosit funcţia de chemare al autoturismului„.

  În scrisoare se specifică şi faptul că funcţia „Summon” (de chemare) „a fost iniţiată prin apăsarea de două ori a butonului de selectare a vitezei, comutând de pe modul Park pe Drive şi solicitând activarea funcţiei de Summon„. În răspunsul Tesla a fost activată cu trei secunde după ce proprietarul a ieşit din maşină şi a închis uşa.

  După incident, Tesla a luat legătura cu cei care au publicat articolul şi au menţionat faptul că funcţia „Summon” este în modul de testare beta (de dezvoltare), dar au adăugat faptul că  „Modelul S se va parca singură în timp ce proprietarul se află în afara vehiculului. Trebuie reţinut faptul că vehiculul poate să nu detecteze anumite obstacole, inclusiv cele foarte subţiri sau care sunt suspendate„.

  Reprezentanţii companiei Tesla sunt convinşi că proprietarul a activat funcţia „Summon”, contrar argumentelor aduse de proprietar, care a spus că are un martor ocular care îi confirmă versiunea sa.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.