More

  Facebook, Twitter şi YouTube vor fi date în judecată pentru susţinerea discursurilor care instigă la ură

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook, Twitter şi YouTube sunt acţionate în instanţă pentru că aleg să nu înlăture discursurile care instigă la ură.

  Trei organizaţii franceze, French Jewish Students Union, SOS Racisme şi SOS Homophobie, plănuiesc să ducă giganţii în faţa instanţei de judecată în conformitate cu legile franceze cu privire la instigarea la ură.

  Aparent, activiştii celor 3 grupuri au găsit 586 de postări ofensive publicate pe cele3 platforme sociale în perioada 31 martie – 10 mai. Totuşi, doar o foarte mică parte dintre acestea au fost înlăturate potrivit reprezentanţilor asociaţiilor.

  Potrivit legilor franceze, tot conţinutul rasist, homofobic şi anti-semitic trebuie înlăturat de pe site-uri.

  Într-un comunicat de presă, preşedintele UEJF, Sacha Reingewirtz spun că: „În ciuda profiturilor enorme ale YouTube, Twitter şi Facebook şi a modului în care aceştia îşi plătesc taxele, refuzul lor de a acţiona împotriva instigării la urmă este inacceptabil”.

  Grupurile şi-au anunţat public intenţia de a trimite în judecată cei 3 giganţi online, dar nu au început încă procedurile. YouTube a refuzat potrivit Metro.co.uk să comenteze cu privire la acest subiect, dar a precizat faptul că regulile comunităţii sunt de a îndepărta imediat discursurile care instigă la ură.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.