More

  Nokia ar putea desfiinţa până la 15.000 de locuri de muncă la nivel global

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Nokia ar putea desfiinţa între 10.000 şi 15.000 de locuri de muncă la nivel global, potrivit informaţiilor furnizate de Reuters care citează un program global anunţat luna trecută.

  În luna aprilie, firma a anunţat mii de desfiinţări ale locurilor de muncă în Finlanda şi Germania, citând achiziţia Alcatel Lucent, care a fost încheiată la începutul acestui an, ca de altfel şi provocările pieţei şi schimbările în tehnologie.

  Anunţul de luna trecută se rezuma la 1.300 de locuri de muncă în Finlanda şi 1.400 în HGermania. Totuşi, în final pierderea s-a rezumat la 1.030 în urma negocierilor, anunţă Reuters.

  „Nu am auzit cifre oficiale, dar pe baza informaţiilor pe care le avem, aş putea estima că impactul global se va situa între 10.000 şi 15.000 de locuri de muncă desfiinţate”, spune Risto Lehtilahti.

  Acesta a mai adăugat că ar putea să mai aibă loc o serie de restructurări într-o a altă fază ulterioară. Între timp, Tuula Aaltola spune că „o parte din posturi vor fi complet desfiinţate, în vreme ce alte locuri de muncă vor fi transferate în ţări cu costuri mai mici.”

  Nokia are în total aproximativ 104.000 de angajaţi şi se află în tratative cu reprezentanţii angajaţilor din aproximativ 30 de ţări din întreaga lume, se arată în raportul Reuters, adăugând că un reprezentant al companiei a precizat că nu are detalii cu privire la această probleme. Mobile World Live a contactat de asemenea Nokia pentru a obţine o poziţie cu privire la informaţiile Reuters, dar nu a primit niciun răspuns pentru moment.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.