More

  Samsung este dat în judecată de Huawei: „A câştigat miliarde de dolari din vânzarea de produse care folosesc tehnologii Huawei”

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Gigantul sud-coreean Samsung este dat în judecată în Statele Unite ale Americii de către titanul de tehnologie chinez Huawei, iar motivul este încălcare unor brevete ce ţin de conectivitate wireless pentru dispozitive mobile.

  Potrivit plângerii penale depuse în California: „Samsung şi partenerii săi au câştigat miliarde de dolari din vânzarea de produse (mobile) care folosesc tehnologii Huawei”.

  Huawei spune că va intenta un proces similar împotriva Samsung în China pentru încălcarea unor brevete pentru tehnologii care le permit dispozitivelor mobile să se conecteze la reţele de date de mare viteză.

  Huawei este unul dintre cei mai mari producători de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii din lume, iar anul trecut a investit 9 miliarde de dolari în cercetare şi dezvoltare în acest domeniu.

  „Dorinţa noastră cea mai mare este să rezolvăm disputele cu privire la licenţiere prin negocieri”, a declarat pentru AFP Willian Plummer, vice-preşedinte pentru relaţii externe de la Huawei. „Este nefericit faptul că trebuie să urmăm acest drum, dar când eşti liderul în industrie în investirea în dezvoltarea acestor tehnologii, protecţia investiţiilor este foarte importantă”, mai adaugă acesta.

  Ding Jianxing, director al diviziei de drepturi de proprietate intelectuală la Huawei spune că „jucătorii din industrie ar trebui să lucreze împreună pentru a împinge mai departe industria spre inovaţie.”

  „Respectând patentele altora, le vom proteja, de asemenea, pe ale noastre”, a mai adăugat acesta. Samsung nu a răspuns imediat la solicitarea AFP.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.