Samsung lansează prima tabletă cu funcţie de scanare a irisului

Mădălina Gănescu
- 25.05.2016, 16:05 în Smart
0

SHARES

Samsung a vorbit tot mai des în ultima vreme despre scanarea irisului şi se pare că încep deja să apară rezultate ale muncii gigantului de tehnologie. Samsung tocmai a lansat o tabletă cu funcţie de scanare a irisului, special pentru structurile guvernamentale din India şi pentru angajaţii corporate.

Samsung Galaxy Tab Iris vine cu un SoC quad-core nespecificat de 1.2 GHz cu 1.5 GB de RAM, are un display cu diagonala de 7 inchi şi rezoluţie 1024×600, activată 3G, are cameră pe spate de 5 MP şi vine cu 8 GB memorie cu expansiune microSD.

Software-ul care rulează pe tabletă este Android 5.0 Lollipop, deşi ne-am fi aşteptat să fie cel puţin Marshmallow, care a fost lansat de ceva vreme deja. În afară de funcţia de scanare a irisului şi numele „Tab Iris”, nu este nimic extrem de special care să ne atragă atenţia. De vreme ce tableta nu este concepută pentru clienţii de zi cu zi, aceasta are un preţ destul de accesibil, undeva în jurul sumei de 200 de dolari.

Dacă vă întrebaţi care este scopul colaborării dintre Samsung şi guvernul indian, ei bine, Samsung Galaxy Tab Iris este certificat pentru utilizare de UIDAI (Unique Identification Authority of India), care este o agenţie guvernamentală care colectează date biometrice şi demografice cu privire la rezidenţi într-o bază de date centrală şi le distribuie acestor cetăţeni un număr unic din 12 cifre numit Aadhaar.

Asta înseamnă că Tab Iris va permite angajaţilor guvernului să confirme rapid identitatea indivizilor pentru servicii bancare, servicii de paşapoarte, sistem de sănătate, educaţie şi nu numai.

Ce părere ai despre intenţiile pe care le are guvernul indian în ceea ce priveşte utilizarea tehnologiei, ce părere ai despre scanarea irisului şi sistemul de securitate biometrică în telefoane şi tablete? Lasă-ne opinia ta în secţiunea de comentarii de mai jos!

Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!