More

  Foxconn a înlocuit 60.000 de angajaţi umani cu roboţi

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Viitorul arată strălucitor din multe puncte de vedere, dar un lucru în mod special trage un semnal de alarmă asupra umanităţii: pierderea locurilor de muncă, din cauza creşterii automatizării.

  În China, devine din ce în ce mai normal ca muncitorii umani să fie înlocuiţi cu roboţi. Mai exact, Foxconn a anunţat că tocmai a înlocuit 60.000 de angajaţi cu roboţi sau aşa cum au ales oficialii guvernamentali să formuleze situaţia, o singură fabrică Foxconn a „redus numărul de angajaţi de la 110.000 la 50.000 mulţumită introducerii de roboţi.”

  Informaţia din această dimineaţă vine de la South China Morning Post care discută despre „Creşterea roboţilor” (Rise of the robots) care zdrobeşte naţiunea în prezent. Foxconn asigură componente atât pentru Samsung, cât şi pentru Apple. Pentru moment, Foxconn nu a specificat faptul că persoanele care au fost înlocuite au rămas fără loc de muncă.

  „Aplicăm ingineria robotizată şi alte tehnologii de producţie inovative pentru a înlocui sarcini repetitive efectuate până acum de angajaţi, iar prin antrenament, le vom permite, de asemenea, angajaţilor noştri să se concentreze pe elemente cu valoare adăugată mai mare în procesul de producţie, cum ar fi cercetarea şi dezvoltare, controlul procesului şi controlul calităţii”, declară Foxconn pentru BBC. „Vom continua să valorificăm automatismul şi puterea umană în operaţiunile noastre de producţie şi ne aşteptăm să menţinem forţa de muncă semnificativă în China.”

  Deşi Foxconn spune că roboţii nu sunt o ameninţare pentru angajaţii umani, economiştii şi experţii în tehnologie sunt tot mai puţin convinşi. Un raport efectuat în 2010 de Casa Albă estima că oricine produce mai puţin de 20 de dolari pe oră are şanse probabile de 83% să îşi piardă locul de muncă în favoarea unei maşinării. Chiar şi pentru muncitorii care produc 40 de dolari pe oră, aceste şanse sunt până la 31%.

  Ce părere ai despre creşterea roboţilor? Este un lucru inevitabil sau asistăm la începutul unei lumi în care orice este posibil? Lasă-ne opinia ta în secţiunea de comentarii de mai jos!

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.