Facebook Live vrea să devină următorul Twitch

NoobZ
- 7.06.2016, 11:37 în Gaming
0

SHARES

Facebook doreşte să ofere gamerilor, prin Facebook LIVE, posibilitatea de a face streaming la fel de uşor ca şi cum ar posta un status.

Blizzard Entertainment, în parteneriat cu Facebook, a anunţat că va implementa o componentă a reţelei sociale în toate jocurile sale, o mişcare ce oferă o vizibilitate extinsă şi funcţiei Facebook LIVE, care are un potenţial imens pe acest segment.

Spre finalul acestei luni, jucătorii se vor putea loga în contul lor de World of Warcraft, Heroes of the Storm, Hearthstone, Diablo III, StarCraft II şi chiar în cel mai nou joc de la Blizzard, Overwatch, folosind datele de utilizator ale reţelei de socializare, în locul datelor pentru contul Battle.net.

Partea cea mai interesantă care vine ca rezultat al integrării Facebook în reţeaua de conturi Battle.net este că jucătorii vor putea face streaming prin Facebook LIVE, direct din joc.

În acest fel, toţi prietenii de pe Facebook vor putea vedea jocul, vor putea comenta şi chiar se vor putea abona direct la News Feed.

Nu numai că această funcţie va facilita streamingul şi interacţiunea între utilizatori, dar va oferi şi o platformă de lansarea pentru Facebook în rândul unor giganţi din această industrie, cum sunt Twitch şi YouTube Gaming.

Prin posibilitatea de a avea transmisiuni LIVE direct în feedul tău Facebook, gamerii îşi pot găsi mult mai uşor publicul interesat, mai ales că feedul este verificat extrem de des de către utilizatori.

Mai mult, nu mai este nevoie să îţi direcţionzi prietenii din listă către un site extern, ci pot vedea direct din feedul lor, iar în acest fel nu mai treci prin mai multe etape înainte de a ajunge la conţinutul dorit.

Rămâne de văzut dacă vor exista şi alţi dezvoltatori de jocuri care vor integra această funcţionalitate în jocurile lor, dar cu siguranţă, alături de Blizzard, care deţine o bază destul de mare de jucători, va avea parte de un succes garantat.

Rămâne de văzut cum va gândi Facebook o metodă de monetizare al acestui trafic, cât şi de recompensare a streamerului care va transmite LIVE pe Facebook.

Blizzard nu a dezvăluit când va fi disponibilă funcţionalitatea, dar cu siguranţă că în monetul în care aceasta va fi LIVE, vom avea parte de foarte multe transmisiuni din universul Blizzard.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!